Mijn vriendin Gerbranda die ik ontmoet heb toen we in Friesland woonden komt van oorsprong van Ameland, uit het plaatsje Nes. Haar grote droom was ooit een klein huisje op Ameland te hebben. Haar broer en zus wonen nog op het eiland en daar kan ze natuurlijk altijd terecht, maar een plekje voor hun zelf is natuurlijk helemaal fantastisch. Dit jaar is het eindelijk gelukt een eigen plekje te bemachtigen op dit populaire waddeneiland. Wij waren razend nieuwsgierig, we wilden dat plekje graag bewonderen natuurlijk en daarom togen we met z’n vier naar het Friese Holwerd waar de boot verrekt naar Ameland om een een heerlijk paasweekend te gaan beleven. Het is een uurtje varen. Wat hebben we geboft met het weer niet eerder was het zo warm dit jaar. Eerlijk gezegd hadden we van te voren ons helemaal niet gerealiseerd dat we afgesproken hadden in het weekend van de Pasen. Maar de drukte viel mee, zeker omdat weinig mensen hun auto meenemen op de boot.

Toen we van de boot afkwamen pakte we de bus. Het eind punt was ook onze bestemming, het duurde een half uurtje. Op een goed verzorgd park in Hollum lag het chalet van onze vrienden, lekker beschut en met veel privacy. Gezellig ingericht, een perfect vakantieverblijf.

We zijn direct naar het strand gaan wandelen, vlakbij de vuurtoren. Het was daar natuurlijk lekker druk vanwege het mooie weer, maar we konden nog een plekje bemachtigen. We wilden niet teveel eten want het was al wat later en voor de avond hadden we al een restaurant gereserveerd. We zagen een bruidspaar op het strand elkaar het jawoord geven, hoe romantisch!. Gerbranda moest natuurlijk direct denken aan haar zoon die over 3 weken gaat trouwen. Zo spannend en nog mooier nieuws ze wordt ook voor het eerst oma.

Zalig om weer terug te zijn in het mooie natuurlandschap van Ameland, de laatste keer dat Lesley hier was was toen de kinderen nog klein waren, zo’n 25 jaar geleden. Lesley had toen zijn eerste kampeerervaring. Ik ben daarna nog een aantal keer geweest samen met Cheyenne, Maurien en Gebranda en toen sliepen we bij Gebranda haar ouders.

Ik voelde me eigenlijk direct weer in mijn nopjes op dit heerlijke eiland. Nadat we een flink stuk hadden gewandeld gingen we avonds bij Doloros eten. Een restaurant waar ze zowel tapas, als Mexicaans eten als grill eten hadden, heerlijk.

De volgende dag gingen we een stuk fietsen, lekker door de duinen heen, we stopten bij een vogel spot plek met uitzicht op het duinmeer. Daarna reden we door naar een andere strandtent in Ballum en dronken daar wat. Daarna fietsten we door naar de andere kant van het eiland, waar geen strand is maar de dijk.

We fietsen langs een plekje waar je plaatselijk gebrouwen biertjes kon drinken, dat werd dus een tussenstop en we namen een proeverijtje.

Nobel is een ander bekend drankje, een lekker likeurtje wat in de verte een beetje lijkt op de Spaanse likeur 43. De naam Nobel komt ook voor als fietsverhuur en als hotel en restaurant. Bij restaurant Nobel gingen we lunchen, echt een super plek met uitzicht op de mooie huisjes die dit dorp rijk is.

Daarna fietsten we weer terug, nu wind mee, ik had zelfs een beetje zadelpijn, ben natuurlijk niks gewent. Na nog een kopje thee bij het huisje gingen we weer met de bus naar de boot. Het was inmiddels eb en de boot deed er daardoor een kwartje langer over. Om 21.30 waren we goed gebruind weer thuis en we kunnen terug kijken op een heerlijk ontspannen weekend Ameland met onze goede vrienden Theo en Gebranda.