Het leukste cadeautje wat we aan Chey kunnen geven is een tripje buitenland. Ze lijkt op haar moeder wat dat betreft. Daarom had ik bedacht dat we haar 26ste verjaardag in Dublin gingen vieren met elkaar. Waarom daar, nou omdat Chey altijd graag een keer naar Ierland wilde gaan en omdat er in Dublin een aantal leuke dingen te doen zijn, perfect voor een weekend trip.

We hadden een vroege vlucht op zaterdag 3 november. Het ticket was spotgoedkoop slechts €43 voor een retour maar wel met Ryan-Air en dat was even spannend hoe ze met het nieuw ingevoerde bagage beleid zouden omgaan, we besloten geen risico te lopen en licht te reizen met enkel een klein rugzakje. Het was een onrustig vluchtje, veel wind en we konden niet landen en moesten daardoor een half uur lang rondjes blijven cirkelen boven de luchthaven.Ik had een appartement midden in het hart van Tempel Bar geboekt met 2 slaapkamers en 2 badkamers bij The Oliver St John Gogarty. We waren met z’n viertjes, mijn schoonzusje was ook mee. Als je dan toch in het feestgedruis zit wil ik niet s ‘avonds nog eens terug met de taxi, maar ik wil dan na een biertje of wat zo mijn bed in kunnen rollen. Het appartement was wat gedateerd maar verder wel ok, de bedden waren goed.Het restaurant wat erbij hoorde was top en we voelden gelijk de Ierse sfeer, hier was alles nog in Haloweenstyle versierd, we bestelden natuurlijk typisch Iers eten: een stew, stoofvlees gegaard in Guiness bier met wortel, ui en champignons, wat een lekker stoofpotje was dat zeg, dit gaan we zeker namaken in Nederland.

Daarna gingen we de veelzijdige wandeling volgen van het boekje Time to Momo Dublin (voorheen 100%). Je komt zo op plekjes waar je misschien zelf niet aan denkt. Ierland is nog steeds tweetalig, behalve Engels wordt er ook Gaelic gesproken. Ze rijden links, dus goed opletten met oversteken. De Keltische harp is het nationaal symbool van Ierland en kom je overal tegen. Zie ook op de vleugel van Ryan-Air, grappig dat was me nooit eerder opgevallen. Een ander bekend (onofficieel)symbool is de Shamrock(klavertje).We begonnen bij Trinity College, de oudste universiteit van Ierland. We wandelden daarna langs de rivier de Liffey naar de wijk The Silicon Docks waar veel Amerikaanse techbedrijven zijn gevestigd, zoals Google, Facebook, Linkedin en Airbnb. De buurt is hip met veel nieuwe winkels en leuke restaurantjes. Bij de hotspot Charlotte Quay dronken we een drankje. We wandelden ook door een buurt met parlements gebouwen, duidelijk de sjieke buurt, bij Merrion square zagen we een het standbeeld van de schrijver/dichter van Ierse komaf Oscar Wilde daarna liepen we weer terug naar Temple bar district waar het feestgedruis reeds vroeg begonnen was, het was namelijk zaterdag en dan is er topdrukte, ook veel fans van U2 want zij speelden net na dit weekend een thuiswedstrijd in Dublin. (Had ik dat maar van te voren geweten)

We hadden inmiddels 22000 stappen gezet en waren bekaf. Omdat het druk in de stad was was het niet makkelijk een restaurant te vinden wat nog plek had. We besloten eerst een bierproeverij te doen bij Porterhouse, de oudste brouwerij van Dublin, we bestelden de proeverij en kregen 24 verschillende biertjes van hun huislabel. Ieder kozen we 3 biertje die we het lekkerst vonden. Ook hier was het druk, beneden is het pub gedeelte en boven het restaurant, dat zie je veel hier. Overal in het centrum was het volle bak, gelukkig vonden we nog een vrij tafeltje boven bij het restaurant gedeelte van een andere leuke pub The Norseman. We waren best moe van deze drukke dag en gingen daarom redelijk vroeg naar bed. Helaas voor Chey maarja ze is nu eenmaal met 50 plussers op stap. Maar morgen maken we het goed met haar.