Twee jaar geleden is mijn broer met zijn gezin naar Denemarken geëmigreerd, omdat dat niet bepaald naast de deur is zien we ze niet zo vaak.

Ik hoop dat er nog eens prijsvechter vliegtuigmaatschappij komt die van Amsterdam naar Billund gaat vliegen voor een prikkie, dan kunnen we wat vaker voor een weekendje gaan. Eerder was ik al eens naar Kopenhagen gevlogen en daarvandaan met een gehuurde auto naar Varde gereden waar ze wonen. Kopenhagen is echt een must vist stad maar de rit daarna naar mijn broer was toch nog 3 uur. Daarom toch echt liever vliegen naar Billund, maar die prijzen zijn vrij hoog.

Mijn schoonzusje was 40 jaar geworden en ze gaf een thema party, camping style voor al haar vrienden en familie. Daarom gingen Les, Chey en ik dit keer de rit proberen met de auto. Daar moet je wel even wat tijd voor uitrekken want bij Hamburg is het wat drukker maar verder is het prima bevallen en na 9 uur onderweg te zijn geweest waren we op de plaats van bestemming.

Ik was een behoorlijke tijd niet geweest dus ik keek mijn ogen uit, er was hard gewerkt door de Vinkies. De kleur van het huis was veranderd van geel naar lichtgrijs, de kozijnen van wit naar grijs en de gastenkamers hadden nu allemaal moderne kleuren. Nieuwe slaapplekken waren er gecreerd, de blokhuk was nu geen rommelhokje meer maar een leuke gezellige kamer. Tjonge jonge wat een mooi bedrijf is het geworden en ze hebben het zich helemaal eigen gemaakt. Maar het is wel een continue proces, je blijft bezig met opknappen en het bijhouden.

Wij weten dat natuurlijk als geen ander want in Spanje is dat net zo, denk je klaar te zijn met schilderen rondom het huis begint het weer van voor af aan. Omdat er veel gasten komen slijten dingen ook sneller en alles moet er altijd pico bello uitzien, dus je blijft aan de gang.

Mijn ouders waren ook met de auto geariveerd in Denemarken op donderdagavond en deze eerste avond hebben we heerlijk een kopje soep met brood gegeten met elkaar en lekker bijgekletst. De komende dagen zal daar niet zoveel tijd meer voor zijn want voor een feestje voor 50 man moest heel wat geregeld worden. Ramon en Esther hadden het er maar druk mee. Wij zijn daarom nog een dagje naar het Balvandstrand geweest, niet om te zonnen maar om te winkelen en lekkere crepes te eten.

Een super grote tent stond er in de tuin en deze moest helemaal mooi gedecoreerd worden, de eer is voor Esther en haar vriendinnen. Het was super sfeervol geworden.Op vrijdag avond had Ramon echte Deense lekkernijen gemaakt, 3 grote broden belegd met vlees en vis. Niet alleen prachtig maar ook ontzettend lekker en heel Deens.

De avond van het feestje kwam er een kok het eten brengen en die had een varkentje aan het spit mee. We begonnen zittend op hooibalen met een welkomstdrankje, in het midden was een gezellig kampvuurtje. Er was ook een gitarist en er werd gevraagd om mee  te zingen. Teksten zijn voor mij een drama, maar met een telefoon erbij met songteksten en met tekstvaste Suusje erbij durfde ik en nog een klein groepje het aan om mee te zingen. Ook al is het niet perfect, de gitarist was geweldig en we hadden veel plezier. In de tent werd lekker gedanst en gegeten door de vrienden uit Nederland, de in Denemarken wonende Nederlandse vrienden (veel runnen boerenbedrijven) en de familie.

Tot de late uurtjes aan toe was het een topsfeertje, dat het ging regenen maakte ons niet uit, de pret bleef.

De volgende dag was er een oprot ontbijt in de tent en wederom was deze weer perfect verzorgd. Nog voor de afsluitende yogales begon reden wij alweer richting Nederland. Met in onze auto veel lekkere appeltjes en verse eitjes van het Denemarkse platteland.