We zijn inmiddels al 4 weken terug uit Spanje, maar als ik dan het weer hier zie denk ik met weemoed terug. Het was zo ontzettend lekker in oktober. Ik realiseer me echt heel goed dat het pure luxe is dat we een tweede huis in het buitenland hebben waar we zo nu en dan naar toe kunnen gaan.

We hebben het huis nu ruim 5 jaar en toch vind ik het leuk om elke keer erop uit te gaan om nieuwe dingen te ontdekken in de omgeving. Zo waren we naar het dorpje Villanueva de Algaidas gereden. We waren er wel eens doorheen gereden maar nog nooit gestopt. Het is een dorpje aan de andere kant van de berg Pedroso waar ongeveer 4500 mensen wonen. Rondom de wegen langs ons huis zijn er wel 5 verschillende routes om er te komen. Alle routes zijn door de olijfboomgaarden. De core business van deze streek.

We kozen heen voor de route vanaf de snelweg de A92. Het is een klein dorpje met in het midden een lange straat waar een aantal barretjes zitten. We kozen de drukste uit om wat te eten. Het is totaal geen toeristische plek daarom moet je daar gaan zitten waar de Spanjaarden zitten, die kijken namelijk niet naar hoe het eruit ziet maar naar hoe lekker het eten is. Het bleek een erg leuk en gezellig plekje te zijn vlak naast de prachtige Bougainvillea plant die deze tijd van het jaar enorm mooi staat te pronken.

Bij het restaurant hadden ze een tapas kaart, wat trouwens ook niet vaak voorkomt in deze regio want meestal staan de tapas gewoon met een krijtje op het bord geschreven achter de bar. We kozen er een aantal uit en we hebben zo zalig geluncht. Weer een aanradertje erbij. Terug reden we helemaal door de olijfboomgaarden en zagen dat de eerste mensen al aan het plukken waren. We reden onder de hogesnelheidtrein door deze gaat van Malaga naar Antequera. Wat een hoogte, best bijzonder om er zo onder te staan. Na ongeveer 20 minuutjes genoten te hebben van het landschap waren we weer thuis.