Bij elke verhuur gebeurd er wel iets, is het niet dat een apparaat er ineens mee op houdt dan is er wel iets gevallen of kapot gewaaid of er worden zelfs dingen meegenomen. Ik weet inmiddels uit ervaring dat mensen niet zo netjes met je spullen omgaan als dat ze met hun eigen spullen doen. Ook het netjes achter laten van het huis heeft voor iedereen een ander begrip. Er komt toch een schoonmaakster denken ze en laten het huis als een zwijnenstal achter. In het begin had ik 1 schoonmaakster die in 5 uur het huis moest schoonmaken, dat was niet te doen, de was nam ze al mee naar huis.

Acht uur was er zeker wel nodig. Het moesten dus twee schoonmaaksters worden voor 4 uur. Afhankelijk van hoe mensen het soms achter laten wordt het nu wel 5 of meer uur voor twee schoonmaakster en dan kom ik allang niet meer uit met de kosten die we vragen aan de gasten. Ze zijn ook een paar uur bezig met de was. Het schoonmaken van he terras lukt ook niet in een uurtje. Gek genoeg lijkt het elk jaar een stukje slodderiger te worden hoe mensen het achter laten. Mensen vertellen ook niet altijd wat er stuk is gegaan en dan grijpen de volgende klanten wel eens mis met iets. Jammer hoor, je kunt toch ook gewoon de kapote dingen opruimen ook al is het niet jouw schuld en het gewoon vertellen.

Als je borg vraagt is het soms onmogelijk voor de sleutel beheerder om te controleren of alles er nog is en of er niks kapot is. Los van het feit dat het ook moeilijk is om de discussie aan te gaan of het al kapot was of dat het tijdens die verhuur gebeurd is. Natuurlijk kunnen dingen spontaan stuk gaan, maar als je bv met wind de parasol niet inklapt of er geen touwtje omdoet waait deze open en gaat ie stuk. En als hij dan stuk is gooi je hem toch gewoon achter het huis.

De hangmat is ook al een aantal keer vervangen, vies en/of kapot achter gelaten.  Glazen en handdoeken en vuilnis liggen her en der op het terrein, En de zwarte kool van de bbq daar ga je toch lekker doorheen lopen zodat het hele zwembad terras onder zit. Oh ja en als je opblaas beestjes in het zwembad gebruikt en die zitten helemaal onder jou vette zonnebrand, laat maar lekker liggen joh. Zoek het maar uit schoonmaakster wat je er allemaal mee doet lijkt het soms wel. Gooi het lekker zelf weg denk ik dan als het vies is.

Misschien moet ik dit allemaal maar normaal vinden en misschien hoort dit bij het ondernemers risico maar ik kan hier gewoon slecht tegen. Gelukkig zijn er ook mensen die het keurig achter laten en je een foto sturen met kijk dit heb ik kapot gemaakt daarom heb ik nieuwe gekocht voor je, of ik heb geld achtergelaten in het potje voor je. Maar helaas is dat een zeldzaamheid.