Na een goed ontbijt besloten we nog even terug te gaan naar de stad om de gouden toren te bekijken: Torre del Oro is een bouwwerk wat dateert uit de 12e eeuw. De toren is 36 meter hoog en bestaat uit drie delen. De Torre del Oro dankt haar naam aan het feit dat vroeger het tweede gedeelte verguld leek en er een gouden glans in de rivier schitterde, het was een onderdeel van de stadsmuur. We zijn langs het water gelopen en op zoek gegaan naar het Brozen standbeeld van Carmen ze staat tegen over de Stierenvechters Arena. Voor mijn gevoel stond deze eerst bij de universiteit, wat vroeger een sigaren fabriek was. Maar ik was in de war met het verhaal. Het verhaal gaat over de liefdesrelatie tussen sigarenmaakster Carmen, een stierenvechter en een sergeant. Passie en jaloezie spelen een grote rol en van deze passionele gebeurtenis is een opera gemaakt.

Nadat we het standbeeld en meerdere die daar stonden bekeken hadden liepen we het centrum in. Onderweg nog flink op zoek naar een beeldje van een zwaluw en mooie fleurige bordjes voor mijn moeder. We deden nog een laatste drankje op een terras naast de Kathedraal met uitzicht op de Giralda toren.

Toen was het tijd om weer naar huis te gaan. Vanaf het hotel was het 2 uur rijden. S’middags hebben we lekker gechilled bij het zwembad en s’avonds mocht Cheyenne een restaurant uitkiezen om te eten, haar weekje Spanje was alweer voorbij. Het werd La Paloma, omdat er veel wind stond zijn we binnen gaan zitten met de deuren open. La Paloma is een hotel/restaurant met een Spaans/Italiaanse keuken met zeer redelijke prijzen voor zo’n lekkere keuken. De porties zijn niet groot maar voor ons precies goed. Het ligt maar 2 km bij ons vandaan en is daarmee ook de dichtbij zijnde eetgelegenheid van de vele restaurantjes die in onze omgeving te vinden zijn.