Na een heerlijke nachtrust, ben ik mee gegaan naar de supermarkt om verse broodjes te halen zo’n 4 km bij de B&B vandaan. Onderweg moesten we nog even flink iemand aanmoedigen, sportieve Jairo was vroeg uit de veren om lekker te trimmen in de Deense ochtendgloren. We gingen zelf eieren rapen bij de kippetjes, helaas ontsnapte er eentje en aangezien er een buiten verbod heerst op het moment moesten we alles in het werk stellen om de deugniet te pakken te krijgen. Met z’n vijfjes gingen we achter de kip aan, maar hij was ons telkens te slim af, wat hebben we gelachen, maar uiteindelijk was het Cheyenne die hem in zijn hok wist te jagen.

Daarna lekker ontbijten en na het uitgebreide ontbijt, met zelfgemaakte frambozen jam hebben we appels geplukt, omdat Jairo met de auto is konden we allemaal een kistje mee naar Nederland nemen om daar appeltaart en appelmoes te maken van de Deense Vinkies appels. Mmmhh lekker.img-20161127-wa0038

Het was heerlijk weer, wel koud maar de zon scheen uitbundig, we reden in een half uurtje naar het Henne strand. Een leuk gemoedelijk kustplaatsje, die je zo doet denken aan bv Callantsoog strand in Nederland ofzo. Alleen met één groot verschil, het zand in Denemarken is veel witter.img-20161127-wa0023

We zagen twee doelen staan en de teams werden gelijk door de kids ingedeeld, we moesten er allemaal aan geloven, we gingen een potje voetbal spelen. Het was heerlijk, ontspannen en inspanning tegelijk. De eindstand was gelijk, gelukkig geen treurige gezichtjes van de fanatieke Vinkies en Seurtjes, die toch allemaal wel een win mentaliteit hebben.img-20161127-wa0004

Daarna zijn we het kustdorpje nog even ingelopen en hebben Cheyenne en ik warme echte Deense sokken gekocht.20161127_150104

Onze maagjes knorden en we reden toen naar pannenkoek restaurant Kvie So waar ook mijn broer wel eens werkt. img-20161127-wa0017We waren aangenaam verrast betreft de locatie, wat een mooie plek zeg aan een geweldig meer. Voor de kids een heerlijk plek om te spelen.20161127_150452

Natuurlijk namen we bijna allemaal een andere pannenkoek maar geen probleem hoor voor de kok in no time stonden de pannenkoeken op tafel.img-20161127-wa0014

Na ons maagje vol gegeten te hebben reden we terug naar B&B Stilbjerg20161127_200235

Om 4 uur wordt het al donker in Denemarken. De zitkuil werd blad vrijgemaakt en het hout werd in het midden neergelegd en het vuurtje werd aangestoken. Het was onder nul, maar met een gløgg en thee met marshmallows erbij hadden we dat helemaal niet in de gaten. De sterren schenen volop en met de spannende verhalen erbij was dit wederom een topavond.20161127_194131