De carnaval gekte heeft zijn hoogtepunt in Februari. Vooral in het zuiden van ons land zijn ze gek op carnavallen, maar in Spanje kunnen ze er ook wat van. Elke stad heeft zijn eigen tradities, vaak met gekostumeerde optochten en praalwagens en veel muziek, het is een gezellige boel. Een plaats die normaal rustig is verandert in een grote feestplek.

Ik had nooit kunnen vermoeden wat er zou gebeuren toen ik een boekingsaanvraag kreeg via de Facebook bij de Hacienda la Suerte pagina van een Spaanse vrouw, zij vertelde dat ze in haar jeugd veel hier geweest was. Ik wist niet precies wat ze met hier bedoelde het huis zelf of het dorp. Normaal verhuren we het eigenlijk niet voor een weekend maar ze bleef toch een beetje aandringen, want het leek haar zo leuk om met haar familie bij ons huis te verblijven, ik dacht ach wat leuk ze heeft schijnbaar mooie herinneringen hier liggen en daar ben ik dan toch gevoelig voor.

Ik stond het dus uiteindelijk toch toe, ze sprak geen Engels maar gelukkig hebben we een Spaanse sleutelbeheerder die voordat ze aankwam even het haardje aan kon steken en haar en haar familie kon verwelkomen.1carnaval

Ik zag ineens wat foto’s op Facebook voorbij komen. Dat lijkt ons huis wel, het begon maar een paar leuke foto’s van een klein groepje verklede mensen, ik dacht toen oh wat leuk, onze gasten gaan natuurlijk naar het carnaval in het dorp.carnaval Toen dacht ik, hé op deze foto staan weer andere mensen en de volgende foto weer andere mensen, met hoeveel mensen zitten ze in godsnaam in ons huis en toen bij de volgende foto schrok mij het apelazarus.feest Ik zag een groep van wel 50 mensen verkleed poseren op ons terras, wat gebeurd daar? Gaat dat wel goed, hoe tref ik straks het huis aan? Ik kan niet ontkennen dat ik zeer bezorgd was.feest tapia

Maar gelukkig toen ze de sleutel weer afleverde en onze sleutelbeheerder de controle gedaan had bleken ze het netjes achter gelaten te hebben, ze hadden het geweldig gehad. Oma haar verjaardag werd in ons huis gevierd met al haar kinderen en kleinkinderen en achterkleinkinderen, het was een feest om nooit meer te vergeten. Oma vond het geweldig om haar familie zo mooi uitgedost te zien vrolijk en zingend.

Dat vind ik achteraf dan toch wel heel erg schattig en leuk dat de familie en vooral oma zo genoten heeft van het feest in ons huis.

Maar ik ben toch ook wel weer een lesje rijker, ik moet bij de boeking voortaan maar vermelden dat ik dit soort acties wel moet weten en dat ze van te voren goedkeuring moet vragen als er meer mensen dan 12 in het huis verblijven, ook al blijven ze niet allemaal slapen.

Vanwege de privacy van onze gasten heb ik de gezichten onherkenbaar gemaakt.

Achteraf kan ik hier erg om lachen en vind ik het echt wel grappig, hoop maar wel dat ze een zeer goede recensie achterlaten.