Wie hard werkt moet beloont worden dacht ik, onze dochter heeft heel hard gewerkt afgelopen jaren. Naast haar studie, HBO en Universiteit is ze altijd blijven werken en niet zomaar maar even een eenvoudig bijbaantje nee een behoorlijk pittige job, dus naast haar fulltime studie was ze ook nog eens 20 uur bij de bank aan het werk op de IT afdeling. Ze is nu bijna klaar met haar studie, alleen haar afstudeerscriptie moet ze nog inleveren en dan is ze Master of Science, echt klasse hoor, ben super trots op haar.

Ik zelf ben ook wel behoorlijk druk geweest want naast mijn baan regel ik alles rondom de verhuur van ons Spaanse huis, waar ik dan weer over schrijf in mijn blog. Allemaal heel leuk, maar wel intensief.

Ik vond dat we het verdiend hadden om lekker saampjes een moeder dochter weekendje te hebben, dus daarom heb ik haar verrast met een gezellig tripje Istanbul.

Lesley was lekker een weekje aan het bijtanken in Spanje, tenminste dat was zijn doel, maar toch moesten daar ook nog wat klusjes gedaan worden, dus totale ontspanning was het niet helemaal, maar met hem maak ik dat ook weer goed want wij gaan volgende maand met onze trouwdag er saampjes op uit een lang weekend.

Maar nu een gezellige minivakantie met mijn dochter. Na samen geweest te zijn in Brussel, Antwerpen, Düsseldorf, Barcelona, Toledo, San Sebastian, Berlijn, Miami was het nu dus Istanbul. Veel over gehoord van iedereen en nu ook zelf ervaren.

Vrijdag 11 december vertrokken we in de middag, ik had een mooie deal gevonden op Expedia. Maar wist ik veel dat er twee luchthavens zijn in Istanbul. Wij vlogen aan op Sabiha in het Aziatische gedeelte, de lowbudget luchthaven ook wel genoemd. Een rot eind van de stad af. Omdat we na een vertraging van 1.5 uur pas om half 9 aankwamen wilde ik eerst een taxi pakken, maar dat was zo duur, dat we toch maar gekozen hadden voor de bus. De witte bus met blauwe letters van Havatas staan vlak voor het station en een kaartje kost ongeveer 14 Turkse lira (4 euro pp) om naar het Taksimplein gebracht te worden, duur 1 uur. Om bij de wijk Sultanahmet te komen hadden we daar vandaan, als we met het openbaar vervoer zouden gaan, nog de metro en de tram moeten pakken maar dat vonden we toch iets te veel gevraagd daarom namen we maar een taxi daar vandaan. Natuurlijk werden we flink afgezet, normaal schijnt het rond de 20 lira te kosten maar wij moesten 40 betalen, omdat het zo druk was over de brug moest hij een andere route nemen zei hij en dat was verder rijden. We hadden op dat tijdstip geen zin in een discussie daarom lieten we het maar zo. We kwamen pas om half 11 in ons hotel Seven Hills aan.1 Wat een verrassing dat hotel, op de één na hoogste verdieping lag het restaurant en daar aten we nog een klein hapje met uitzicht op de twee highlights van Istanbul, de Blauwe moskee en de Haghia Sophia, we waren in een sprookje van duizend en één nacht beland.2