Ik blog inmiddels al 7 jaar en nog nooit eerder was mijn blog zo goed gelezen als mijn laatste drie blogjes.FB_IMG_1427441886391

Schijnbaar hebben de mensen een behoefte aan een eerlijk verhaal, niet een verhaal die het allemaal mooier maakt maar een verhaal die de realiteit weergeeft.

Ik ben er een voorstander van om positief te bloggen want niemand zit op negatieve verhalen te wachten maar ik vind ook dat je realistisch moet zijn, je hoeft het niet mooier te maken dan het is.

In mijn laatste drie blogjes schrijf ik over het proces wat we doorgemaakt hebben en hoe wij het ervaren hebben en waar wij tegenaan zijn gelopen.

Ik weet dat het voor vele een droom is om te vertrekken naar het buitenland, zie maar eens hoe goed het programma ik vertrek bekeken wordt. Maar er zijn er maar een aantal die de stap daadwerkelijk durven te nemen.20150614_172130

Thuis vanaf de bank lach je vaak om die mensen die zo naïef en onvoorbereid het avontuur aangaan, je hebt aan de andere kant ook wel bewondering voor ze dat ze gewoon doen wat jij stiekem ook wel zou willen. Maar jij zou het zelf heel anders aanpakken denk je dan.

Het is echt een onderschat proces wat je doormaakt. Wij hebben het niet aangedurfd om de boel de boel te laten hier en daar iets nieuws op te starten.

Ook omdat wij gemerkt hebben dat je niet zo makkelijk je geld kan verdienen met een b&b. Als je huis hypotheek vrij is is het al een stuk makkelijker, dan moet je namelijk alleen zorgen voor je levensonderhoud, je belastingen en je verzekeringen en het onderhoud van je huis, maar als je je schuld ook nog moet terug verdienen wordt het een stuk lastiger. De druk op je schouders is dan veel zwaarder en meestal moet je er dan ook nog een baantje bij zoeken.20150613_171514

Huren kan dan ook een optie zijn maar vind maar eens een betaalbaar pand die te huur staat waar jij jezelf met de gasten in ziet zitten en als je dan het juiste pand voor de juiste prijs vind, hoe ziet het huurcontract en dan uit, je gaat vaak veel investeren om het je eigen te maken, zie je daar nog wat van terug als de huurder ineens besluit om het contract niet te verlengen. Of misschien merk je wel dat je niet genoeg verdiend om de huur te betalen en zit je nog een paar jaar vast aan het contract. Nee dat zijn ook zorgen die je niet altijd wilt hebben.

Het is echt niet zo makkelijk allemaal. Daarom schreef ik al zorg voor een grote zak geld voordat je dit avontuur aangaat want als je echt afhankelijk bent van je inkomsten wordt het echt een stuk moeilijker.

Natuurlijk zijn er ook genoeg mensen die slagen met het ik vertrek project maar geloof me dat zijn er niet echt heel veel en rijk wordt je er zeker niet van.

Wij hebben het bij een tweede huis gehouden en zelfs dat is best lastig soms omdat er enorm veel bij komt kijken, zeker als je het gaat verhuren.

Aan het einde van het jaar gaan wij de balans opmaken, hoe gaan we volgend jaar door, waar hebben wij van geleerd en wat gaan wij anders doen, zelf reflectie is hierin erg belangrijk.

Ik blijf gewoon vrolijk verder bloggen en houd jullie allemaal op de hoogte van al onze mooie belevenissen en onze realistische ervaringen.

20150614_150225