Heel apart, je kan met banken echt onderhandelen in Spanje, dat wist ik niet. Ik werk bij een bank en onze tarieven zijn transparant. In Spanje daartegen kan je buurman dus een ander tarief betalen bij afname van de zelfde producten dan jij, zijn we achter gekomen.image

Drie jaar geleden waren wij blij dat we de hypotheek rond konden krijgen, zo makkelijk ging dat namelijk niet meer voor buitenlanders. Wel maar 70% van de getaxeerde waarde, dat wel, maar toch waren we daar heel gelukkig mee. Eurobor tarief met een opslag, ook prima, tarief was redelijk. Ze wilden wel de verplichte woonhuisverzekering en levensverzekering hebben bij hen, ook begrijpelijk.

Onze advocaat heeft het allemaal geregeld, doe de inboedel en de auto maar ergens anders dat is goedkoper, werd ons verteld, wij hadden er geen omkijken naar dus wij namen alles voor lief.20140606_124507

Nu bijna 3 jaar verder dacht ik als bankvrouw, ik ga toch maar even shoppen, hoewel lastig als je de taal niet goed beheerst en ook niet goed weet hoe het allemaal werkt in een ander land. Wel leek het me beter om de woonhuis en inboedel bij de zelfde maatschappij te hebben. Ik had inmiddels een mooie aanbieding binnen gekregen en toen hebben we de opzegformulieren opgestuurd.

Wat er toen gebeurde, ik wou achteraf dat ik eerder gezegd had dat ik weg wilde met die verzekeringen want ik werd gemaild en gebeld, waarom wilden we opzeggen, waren we soms niet tevreden. Ineens werd bij het eerste gesprek beloofd dat we geen bankkosten van €100 per jaar meer hoefde te betalen omdat we zo’n goede klant waren. Ik hapte niet direct toe en toen vertelde ze me dat als ik bleef en ook de inboedel bij hen zou afsluiten, ik een korting zou krijgen van 1% op de hypotheek voor het komende jaar. Jemie dat zijn echt honderden euro’s, ongelofelijk, dat dat kan.

Natuurlijk hebben we ja gezegd. Dus weet mensen blijf alert en ga shoppen want er is echt heel veel geld mee te verdienen en dat geld stop ik natuurlijk liever in mijn huis dan in hun kluis.