Altijd spannend om in de winter naar Spanje te gaan. De nachten zijn fris bij ons en  het  huis heeft maanden leeg gestaan. Hoe is het met de temperatuur binnen, is er veel vocht, hoe ziet het er buiten uit, alle muurtjes groen van de alg of valt het mee?

IMG-20150203-WA0020

Het zwembad hebben we afgedekt met een groot zeil, ooit in de toekomst komt er wel eens een prachtig oproldekzeil, maar nu volstaat dit prima, er komen tenminste geen blaadjes die van de bomen af gevallen zijn in het bad. Wel op het terras zal er veel troep liggen, moeten we direct gaan vegen? Allemaal vragen en na onze vroege ochtendvlucht van vrijdag 30 januari wist ik het antwoord.

IMG-20150203-WA0015

Ja, er lagen wat blaadjes, ja her en der waren de muurtjes groen en op sommige was het verf aan het afbladeren, maar het viel mee, het is te overzien, in het voorjaar een kwastje erover en alle onevenheden zijn weer opgelost. Binnen was het best koud, 6 graden maar direct hebben we de palletkachel, de openhaard en 2 gaskacheltjes aangezet en in een mum van tijd was het 19 graden.

20150130_165727

Onderweg bij de benzinepomp hadden we verse stokbroden gekocht en na de rondleiding die mijn moeder en ik Janny gegeven hadden zijn we neergeploft op de bank met een pot thee en peuzelden we het stokbrood op.

Janny vond het huis prachtig en mijn moeder liet trots haar kamertje zien.20141120_124132

In de namiddag kwam onze schoonmaakster Rose om nog even alles door te spreken voor de komende maanden voor als ze het huis gaat schoonmaken nadat de gasten weg zijn, ook gaat ze voordat de nieuwe mensen komen nog even door het huis om de stofjes weg te halen, omdat de boekingen elkaar niet altijd direct opvolgen hebben we dat zo afgesproken. Wat een geregel direct weer.

Daarna naar de supermarkt om inkopen te doen voor het weekend, morgen komen er nog twee dames. Janny keek haar ogen uit in de prachtige goed gesorteerde supermarkt. Alles tegen scherpe prijzen, er werd direct voor de terugreis naar Nederland wat ingekocht, dat kon wel in mijn koffer vonden de dames, zij hadden alleen handbagage, nou vooruit dan maar.

Ook de Chinees werd aangedaan, nee niet om te eten want in Spanje kan je bij de Chinees hele andere dingen kopen, eigenlijk van alles behalve eten, een soort winkel van sinkel.

Inmiddels was het al 8 uur geweest en reden we door naar restaurant Manolo, maar laten zij nou net deze week vakantie hebben, toen maar gegeten bij het stationnetje.

Perfect gegrild vlees voor een mooi prijsje. Bekaf gingen we die avond rond 12 uur naar bed.