Elk land heeft zijn eigen gewoontes. Wat voor de één vanzelfsprekend is is voor de ander een vraagteken. Spanjaarden zijn commercieel gezien wat minder sterk heb ik ervaren. Zo hebben bedrijven vaak geen internetsite en als je een offerte vraagt kan het soms weken duren, laat staan hoelang het duurt voordat ze het werk gaan doen waar ze een opdracht voor hebben liggen. Ach je went eraan, het heeft wel wat relaxt. Soms snap ik er ook geen bal van, het is crisis denk ik dan, ik wil je hebben voor die opdracht kom dan over de brug, maar nee hoor manana manana, ooit betekend dat hebben we geleerd.

Maar nu was er iets gebeurd waar ik helemaal niks van snap. Ik had een offerte gevraagd voor rejas(een hekwerk) tussen de muurtjes van het zwembad en ook voor een hek wat je dicht kan doen. Dit allemaal vanwege de veiligheid voor de kindertjes bij het zwembad. Echter toen we de offerte kregen schrokken we hoe duur het nog was. Laten we dan eerst maar het hekwerk doen tussen de pilaren en we zoeken even een andere oplossing voor het hek. Misschien halen we het hek wel weg bij het terras en maken daar een houten hek en plaatsen dan het hek bij het zwembad, hadden we al als oplossing bedacht.

20140909_121112

Inmiddels hadden we het geld naar de smid overgemaakt voor de rejas. Toen ik van de week een vriend van ons vroeg om een foto te sturen van het resultaat viel ik zowat achterover van verbazing. Er zat ook een hek in, nou ja, hoezo hier hadden we helemaal niet om gevraagd en zeker niet voor betaald.20150105_113207[1]

Bij navraag hoorden we, je mag wel later betalen, het staat toch mooi! Eigenlijk dus heel commercieel, want nu moeten het nu wel nemen en ach ja het staat prachtig. Maar op zijn geld kan ie even wachten, nu zeg ik manana, manana!