Druk, druk, druk hebben we het allemaal, ieder met zijn eigen ding. Druk met zaken die er van je verwacht worden, druk met verplichtingen, druk met leuke dingen, je kan het zo gek niet noemen. De tijd lijkt af en toe aan je voorbij te vliegen. Ik merk aan mezelf dat er maar weinig momenten zijn waarin ik niks te doen heb. Toch is het zo belangrijk om je af en toe gewoon te vervelen, niks aan je hoofd te hebben geen planning te hebben maar heerlijk op de bank te zitten met een kop thee, een tijdschrift of een boek te lezen of lekker in het zonnetje te zitten, met je oogjes dicht. Als ik terug kijk lijkt het wel alsof ik daar vroeger meer tijd voor had. Vroeger toen internet nog in de kinderschoenen stond. Als ik een computer in de buurt heb, laptop, i pad of mijn mobiel gaat het eigenlijk altijd mis. Er is altijd wel wat interessants om op te zoeken en uit te pluizen. Je hoofd raakt daardoor vol met prikkels en je gunt jezelf weinig rust. Daarnaast vind ik het ook leuk om mijn man, kinderen, ouders en vrienden regelmatig te zien en er tijd mee door te brengen. Ik werk 32 uur, moet regelmatig ook s avonds een training, cursus of workshop bijwonen en ik heb ook altijd veel te regelen voor ons tweede huis.  Dat maakt het dat mijn leven behoorlijk vol zit. Dat is niet erg, dat is vaak ook erg leuk. Maar ik merk dat ik af en toe echt even mijn rust momentje moet gaan pakken.

Vandaag ben ik vrij, heerlijk er staat niks in mijn agenda. Wat zal ik eens doen vandaag. Langer in mijn bed blijven liggen? Nee hoor niet gelukt, manlief en dochter moeten er vroeg uit. Ik hoor toch gerommel ondanks dat ze zo stil mogelijk voor mij willen doen. Ook al wil en kan ik uitslapen het lukt gewoon niet. Dan maar naar beneden. Afwasmachine uitruimen, stofzuigen, was er in doen, andere was opvouwen. Boodschappen doen, een blogje schrijven, even op de crosstrainer en oh ja er moeten ook nog wat kozijntjes geverfd worden voor de tweede keer. Jemig ben bang dat het me weer niet gaat lukken om gewoon op de bank te zitten met een kop thee en een boekje. In de zon zitten gaat hier ook niet lukken, al is het alleen maar omdat die zon er gewoon niet is. Maar gelukkig over twee weken schijnt deze in alle hevigheid bij ons tweede huis. Daar hebben we ook genoeg te doen maar het lukt ons daar vaak wel om te onthaasten en onze rust te pakken. Je voelt de stress van je afschieten, dat komt grotendeels door de omgeving maar zeker ook door de mentaliteit van de Spanjaarden. Je werkt om te leven, je leeft niet om te werken. Je krijgt in ons dorpje het gevoel alsof de tijd even heeft stil gestaan, niks moet alles mag. Werkelijk heerlijk.image  Mijn vader doet het goed, net als de Spanjaarden doen bij een klus, heel hard werken, even goed relaxen en lekker je rust pakken, weer even buffelen en daarna weer relaxen, het werk komt echt wel af. Mijn vader bewijst het, het kamertje is bijna klaar.image