Een avondje was natuurlijk te kort voor deze leuke stad daarom besloten we vandaag weer naar Málaga te gaan. Dit keer wilden we een keer bij het Romeinse theater en het fort La Alcazaba gaan kijken, dit hadden we nog niet eerder gedaan.

Heel modern moesten we een kaartje uit de machine kopen, echter alleen cash geld werd geaccepteerd, dat is dan weer een beetje Spaans ouderwets, maar voor rond de € 3,5 incl toegang voor het hoger gelegen kasteel, konden we naar binnen, echt niet duur voor zo’n leuke bezienswaardigheid.DSC03086

Het theater is in 1951 ontdekt toen ze bezig waren met het opknappen van de bibliotheek. Het is een mooie historische plek en in de zomer worden hier nog steeds concerten gegeven.20140121_131216

Het militaire fort La Alcazaba ligt er pal naast en heeft diverse niveauverschillen en het is gebouwd tussen de 9e en de 11e eeuw. De Moorse vestiging herbergt een paleis en prachtige tuinen, eromheen staan vestigings muren.20140121_131405 De prachtige Arabische invloeden zijn hier volop te zien, mooie details van houtsnijwerk, uitgehakt steen, mooie bogen en kleurrijke tegeltjes.20140121_133250 Verder heb je prachtig uitzicht, maar het mooiste uitzicht heb je als je via de zijkant helemaal naar boven loopt, een behoorlijke klim van ongeveer een half uur hoor en een flinke kuitentrekker.20140121_140431 Maar als je het kasteel Gibralfaro binnen treed zit je op 130 meter hoogte en heb je prachtig uitzicht over de kustlijn, de stad en de stierenarena kan je zo van bovenaf bekijken. 20140121_140421 Op het binnenplaatsje heb je een barretje waar we een drankje gedaan hebben, hadden we wel nodig na deze pittige klim.20140121_155114

Naar beneden ging een stuk makkelijker en sneller en op het plein van de zon, Plaza de la Merced, ook wel het Picassoplein genoemd, omdat zijn beeld er staat, dronken we een heerlijk glaasje wijn en een tinto de verano (zomer drankje van wijn met een soort sprite) en aten we wat tapas. Het leek echt wel zomer zo eind januari, zalig! Als toetje aten we een ijsje in de winkelstraat Calle Larios.

Daarna reden we nog even naar het grote winkelcentrum Plaza Major omdat de meiden ook daar nog wilden shoppen. Met volle tasjes reden we tegen de avond weer naar onze casa.