Eigenlijk ben ik best benieuwd wie er vroeger allemaal in onze Spaanse hacienda gewoond hebben.image De boerderij is ruim 100 jaar oud. Beetje bij beetje is er wat bijgebouwd, zelfs een hele nieuwe woning. Kadastraal gezien zijn we dan ook eigenaar van twee huizen. Vast ouders die voor hun kinderen iets aangebouwd hebben, of andersom. Ook de studio is later bijgebouwd in delen. Ze zullen vast veel dieren gehad hebben, koeien, paarden, geiten of schapen denk ik. 07-2012-4Bij de ingang was een drinkbak te vinden, deze hebben we inmiddels gesloopt. imageNu het puin weg is wat in het gedeelte lag aangrenzend aan de studio, kan je ook goed zien dat daar vast wat diertjes op stal gestaan hebben.image

We weten dat de vorige eigenaar Simon, de muzikant, er 7 jaar gewoond heeft, en dat hij ook het zwembad erbij gebouwd heeft, daarvoor is het van een man geweest die voor ons huis nog steeds een moestuintje heeft, hoe en wat weet ik niet. Wel dat hij een keertje langs geweest is, toen wij er zelf niet waren, en hij belangstellend langs het huis liep om te kijken wat er allemaal veranderd is. Als mijn Spaans opgekrikt is, ga ik eens een babbeltje maken met die beste man en nodig hem uit voor een cerveza. Maar of hij op dit verzoek in zal gaan is nog maar de vraag, want Spanjaarden gaan niet echt op visite bij elkaar, ze spreken elkaar altijd in de kroeg.

Wij zetten de traditie voort en bouwen ook steeds meer bij of aan, alleen zijn dit maar kleine dingetjes zoals muurtjes of paadjes. Allemaal verfraaiingen. Leuk hoor, kwastje erover en weer een verbetering.image