Alles valt altijd duurder uit dan je denkt. Waarom kan het nu nooit eens meevallen denk ik dan. Zo ook het terras wat we achter de studio willen hebben. Omdat we onderaan een berg zitten loopt de grond geleidelijk af, de studio ligt wat hoger en de tuin er achter wat lager, er lag heel veel puin, troep en stenen in dat gedeelte, nu dacht ik we schuiven dat allemaal tegen de studio aan, bouwen daar een muurtje achter en laten daar beton is storten, simpel toch.image Nee dat kan niet voldoende zijn bedacht ik me later er moet natuurlijk ook een trappetje komen om naar het lagere level te lopen, oh ja en ook een hekje of nog mooier een plantenbak anders stort je zo naar beneden. Het blijkt dat het toch wel een klusje is, je kan natuurlijk niet zomaar een muurtje maken daar hoort ook een fundering bij, ook kan je het beton niet zomaar op de stenen storten er hoort ook een bewapening in. Jemie ik wordt al een halve bouwvakker. Maarja daardoor wordt het kostenplaatje toch wel wat meer dan ingeschat. Het dillema nu is zal ik wel een verhoogd terras laten maken, of laat ik die bulldozer weer komen en laat ik het puin weg halen en gooi ik die aan de zijkant bij de natuurlijke wal en laat ik er gewoon grind storten. De studio heeft een uit stekend gedeelte en daarachter is het ook redelijk vlak gemaakt, wat moeten we nu doen? T.z.t. willen we een terrasdeur in de studio zodat je zo het terras kan oplopen. Maar we kunnen natuurlijk ook een trap naar beneden laten maken, we moeten er nog goed over nadenken, we zijn er nog niet uit. Valt ook niet mee om dit allemaal vanaf een afstand te bedenken en te beslissen.image