K=Keramiek en Katten

In elk stukje keramiek in Zuid Spanje zit wel wat blauws.20130620_162406 Een traditie is om borden en potjes op te hangen als sier aan de muur.20130621_141722 Maar wat je ook veel ziet is nummers en letters van tegeltjes.Spanje Andalucia 2009 092 Tegeltjes als sier aan de muur of rondom een plantenbak, rondom een vijver of op een bankje, je kan het zo gek niet bedenken of het wordt verfraaid met keramiek.Spanje Andalucia 2009 035 Het ziet er heel fraai uit allemaal. Wij zijn een paar jaar geleden in het dorpje La Rambla geweest en daar wordt nog op een ambachtelijke wijze keramiek gemaakt en met de hand beschilderd.Spanje Andalucia 2009 402De K ook van katten, zelf ben ik helemaal weg van deze beestjes, maar de Spanjaarden zijn zo lief nog niet allemaal voor deze en andere diertjes. Overal waar we komen lopen er wel wat zwerfkatjes rond en wat me opvalt is dat veel katjes hele mooie blauwe oogjes hebben en dan heb ik het niet alleen over de jonkies.20130621_153925Helaas zijn vooral zwarte katten de pineut in Spanje vanwege het bijgeloof. De asiels zitten er over vol mee. Wanneer je een groot hart hebt en een katje uit Spanje op afstand wilt adopteren neem dan een een kijkje op de volgende site:

http://www.gatosdelalinea.com/holanda/index-holanda.php