Al maanden geleden hadden we bedacht dat een mooi cadeau voor het afstuderen van Cheyenne een moeder/dochter weekendje Berlijn zou zijn. Niet wetende dat toevallig in ons gekozen weekend ook de uitslag van het finale stuk, de scriptie, bekend zou worden gemaakt.

We waren om 7 uur s’ochtends vertrokken met de ABNAMRO fiat en halverwege op de snelweg in Duitsland vernamen we het goede nieuws, Cheyenne is geslaagd.

We gilden de hele auto bij elkaar en doordat we met open dakje reden werden we flink nagekeken. Ik ben zo trots, ik heb gewoon een 20 jarige dochter die haar HBO Bachelor gehaald heeft, hoe knap is dat en met het geweldige cijfer van een 9.1 nog wel, super gewoon.

Ons weekend kon nu al niet meer stuk. Bij het hotel aangekomen merkte we dat Berlijn een auto vriendelijke stad is, we konden gewoon voor de deur parkeren en voor een redelijke prijs. Kan Amsterdam nog wat van leren.

Na een korte douche liepen we gelijk de stad in, we zaten 2 straten af van de beroemde winkelstraat Kurfürstendam in de wijk Charlottenburg in het hart van West Berlijn.20130830_175407

Alle grote modewinkels zijn hier vertegenwoordigd. Als beloning voor het harde studeren mocht Cheyenne bij Zara nog een mooie winterjas kopen, nu niet nodig want de zon scheen uitbundig.

Echter waren we best wel vermoeid van de reis en konden we het niet langer opbrengen om te winkelen, nou dat wil wat zeggen, daarom besloten we maar om op de hoek van de straat van het hotel bij Vapiano een lekkere pasta schotel te bestellen. Deze keten zit ook in Amsterdam vertelde Chey maar ik was er nog nooit geweest. Je moet zelf je eten binnen bestellen, verschillende pasta’s kan je kiezen en diverse sauzen en verse groenten erbij, het wordt vers voor je neus klaar gemaakt. We besloten alle twee iets anders te nemen en dat te delen. Echter toen ik het eten gehaald had zat Cheyenne er wel lachend maar erg witjes bij. Ze kreeg geen hap door haar keel en was helemaal niet lekker. Ik denk dat alle spanning er van de afgelopen periode uit was gekomen.20130830_193606

Nadat ik mijn deel op had gesmikkeld gingen we snel naar het hotel. Daar nam Chey een lange douche en een paracetamol en ging even op bed liggen. Om 22 uur was ze weer kiplekker en besloten we toch maar bij een cocktail bar lekker te kletsen en een drankje te doen om het heugelijke nieuws te vieren.IMG-20130902-WA0000

Berlijn is een grote stad, ook na de val van de muur in 1989 heerst er toch nog verdeeldheid, een echte kern heb je niet, maar wel heeft elke wijk zijn eigen leuke plekjes. Hoe kunnen we zo veel mogelijk gaan zien en wat willen we gaan zien bespraken we.