Ik heb het er al een tijdje over, het is nu tijd om over een grote klus te gaan nadenken: De tuin, onze tuin vergt een speciale aanpak.09-2011-5

We hebben maar liefst 20.000m2 eigen grond, best heel veel maar niet alles hoeft aangepakt te worden bij een groot deel van de achtertuin laten we gewoon de natuur op zijn beloop gaan.DSC03367

Voor het huis willen we echter wel dat het er netjes uit komt te zien.DSC03392

We moeten op zoek gaan naar iemand die met een shovel wat meer structuur in de tuin kan aanbrengen en de boel wat kan egaliseren. Daarna moeten we het onkruid platspuiten en verwijderen en daarna nieuwe planten of struiken plaatsen en grote delen van de tuin met worteldoek bedekken en grind erover laten storten, ook willen een gedeelte een rotstuin laten zijn.DSC03385

Maar het probleem is dat we niet zo gauw iemand weten die tuininzicht heeft en ons kan helpen met een klein ontwerpje, ook weten we niemand die een shovel kan besturen voor een redelijke prijs en zonder al te veel uitleg snapt wat er moet gebeuren. Geld is een belangrijke factor hierin, we kunnen wel iemand inhuren vanaf de kust die ook een beetje Engels spreekt maar die vragen gelijk de hoofdprijs, ook vanwege de afstand. Met geld is alles te koop maar wij denken meer aan een budget tuin, die zich kan laten verfraaien door er op een later moment( als er weer wat money is) wat meer plantjes, cactussen of boompjes bij te planten, inspiratie haal ik uit een plaatje van een cactus tuin. 263763_10152272057110717_1707082673_n

Ook zoeken we een bedrijfje die stempelbeton kan gieten op ons terras zodat het er allemaal wat netter uit gaat zien.

67390_513946231971609_646080258_n - kopie

Tips zijn van harte welkom.

Wat ik erg belangrijk vind is dat grote delen van de tuin er wel natuurlijk uit blijven zien, het moet niet te strak en te geknutseld zijn allemaal, zoals je die tuintjes bij die huizen aan de kust wel eens ziet.

We zitten nu eenmaal in de middle of nowhere en het is prachtig om te zien dat vele dieren genieten van onze tuin. Regelmatig zien we hagedissen, gekko’s, zwaluwtjes, hoppen, Koekkoeks, duiven, meesjes, hazen en konijnen.

20130525_120724

Mijn vader heeft zelfs een boekje gekocht over perma cultuur, dat werkt niet tegen de natuur in maar met haar samen, je laat de natuur zijn gang gaan, je kijkt goed wat op jou grond mogelijk is.

Mulchen is een methode.

De grond wordt bedekt met bv bladeren, stro, dode plantenresten, zaagsel, er kan er geen licht bij komen waardoor onkruid minder snel ontspruit en minder snel groeit. Daarnaast houdt het dode organische materiaal goed vocht vast waardoor de bodem minder snel uitdroogt als de zon fel schijnt.

Zeer interessant!