We hadden een uurtje langer vandaag vanwege de klok en dat was maar goed ook want we wilden vroeg vertrekken, een bezoekje Granada stond op de planning.

Om 10 uur vertrokken we naar één van mijn lievelings Spaanse steden, echt een heerlijke stad vind ik het en ondanks dat de kleding winkels dicht waren was er veel volk op straat en eindelijk scheen de zon, het was zelfs warm!

We gingen eerst een kopje koffie op een terras drinken en daarna liepen we richting de Cathedraal, de toeristen winkels waren wel open en gelukkig zijn we toeristen want we vonden de kleine winkeltjes met Spaans aardewerk en Spaanse prullen erg leuk, ook in de straatjes met de kleine thee winkels zijn leuke Marokkaanse winkeltjes en we keken onze ogen uit naar de vele leuke lampjes, kleden, tafeltjes en poefjes.

Natuurlijk konden we het niet nalaten wat te kopen, stom eigenlijk want vervolgens moesten we daar de hele tijd mee slepen.

Een bezoekje aan de mirador St Nicolas was natuurlijk een must, vanuit dat punt heb je een prachtig uitzicht op het Alhambra. In het naast gelegen restaurantje hebben we geluncht, erg duur maar wel met een prachtig uitzicht.

 

 

Daarna op naar het Alhambra waar we om 17 uur precies voor het paleis moesten staan. De kaarten had ik al weken geleden besteld via internet en deze moesten we ophalen bij de hoofdingang en dat was een hele klim om daar te komen, sportief als we zijn hebben we het hele stuk gelopen.

Ik was nu voor de tweede keer in het Alhambra en dit is vast niet de laatste keer, ik vond het weer geweldig en prachtig.

De tijd vloog voorbij en om 8 uur waren we weer thuis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om 9 uur hadden we gereserveerd bij La Paloma, een top restaurant op slechts 5 minuten van ons huis af. Natuurlijk had ik weer de avocado mousse vooraf, mijn favoriete voorgerecht.

Opeens gingen de lichten uit en daar kwam de keukenbrigade zingend aan lopen met in het dessert van Cheyenne een kaarsje met 20 erop. Volgende week wordt ze dat pas maar omdat oma en opa dan nog steeds in Spanje zitten vierden we nu alvast een klein feestje. Cheyenne zat te stralen.