Ik ben al zo vaak op vakantie geweest, heb al heel veel gevlogen dat het voor mij heel gewoon geworden is, maar voor mijn vriendin Gebranda en haar dochter Maurien is het helemaal niet zo gewoon om naar het buitenland te gaan, daarom vond ik het ook heel speciaal dat ze vertelde dat ze heel graag een keer mee wilde naar ons Spaanse huis, ze wilde het graag zien en ze wilde ook graag haar steentje bijdragen, echt heel lief en fijn.

Ze gaat eigenlijk het liefst naar haar geboortedorp op Ameland toe en doet niet echt aan verre reizen maar een waarzegster had haar een tijdje geleden verteld dat ze veel zou gaan reizen in haar leven, ze lachte het weg en dacht dat kan helemaal niet want ik houd er niet zo van maar nu blijkt haar zoon een Japanse vriendin te hebben en haar vriendin een Spaans huis dus de voorspelling komt toch nog uit.

De Friese dames stonden sharp om half 12 hier voor de deur en onze goede vriend en buurman Rinus bracht ons graag naar het vliegveld, echt top.

Mijn ouders stonden ons breed lachend op te wachten en het zonnetje scheen nog.

Het huis lag er prachtig bij en mijn ouders hadden onwijs hard gewerkt, oh wauh die keuken wat was die mooi wit geworden, mijn moeder had hem wel drie keer gewit, de wanden, het plafond en de keukenkastje, ook zaten er nieuwe knopjes op, mijn vader had de slaapkamer helemaal betegeld en de bedjes waren netjes opgemaakt voor onze gasten, het leek wel een echte B&B.

Bijna alle deuren waren wit geverfd en het huis was keurig opgeruimd, wat een super ouders.

Gerbranda en Maurien vonden het huis erg mooi en ook heel groot, trots liet ik ze alle kamers zien.

 

Wel een beetje een doolhof met al die door gangetjes vonden ze maar wel super gezellig.

 

 

 

Die avond gingen we lekker uiteten bij Mejias en Gerbranda die erg houdt van vegetarisch eten was weg van de Berenjenas a la miel (aubergine met honingstroop) een typisch streekgerecht.