Mijn hoofd staat niet stil, we gaan weer naar Spanje en wat zullen we dit keer allemaal gaan doen zit ik dan te bedenken. Heel vaak maak ik van te voren een hele waslijst en achteraf blijkt dan dat we er maar de helft van hebben kunnen uitvoeren, alles kost gewoon meer tijd dan je van te voren inschat.

Gelukkig is nu ook al het ijzerafval wat nog in de tuin lag weg gehaald en ik zit alweer te malen hoe ik de tuin verder wil gaan aanpakken, ik vind dat zo moeilijk, de grond loopt wat af, we willen het wel wat vlakker maken, maar waar zullen we een muurtje maken, welke type steentjes willen we en ook willen we met de auto voor de deur kunnen komen, eigenlijk wilde ik ook wel een mooie fontein, maar toen ik zag hoe duur die dingen waren heb ik dat maar opgegeven.

Eigenlijk willen we ook een paar palmbomen bij de entree hebben, maar de beschermde steeneik bomen die we op het land hebben staan mogen beslist niet weggehaald worden, oh mijn god ik heb hier echt hulp bij nodig, iemand met de inzicht van een tuin architect. Ik wil teveel en ik weet echt niet waar en hoe ik moet beginnen.

Ira, zegt mijn man dan terecht, ga je eerst eens bezig houden met het huis, daar moet ook nog van alles aan gebeuren. Dat klopt, alles moet binnen nog geverfd worden. Maar eerst moeten alle losse stukken er nog van af gehaald worden, er is daar genoeg te doen.

Ik denk dat de komende dagen daar mijn taak ligt. In de ochtend wat buiten verven en dan op het heetst van de dag binnen aan de slag, beneden binnen is het redelijk koel dus dat moet wel te doen zijn.(hoop ik)

Ik denk dat de mannen de buitenboel eerst gaan af maken en dan binnen de plavuizen gaan leggen, deze moeten we eerst nog even bestellen, we hadden wel al hele mooie gezien in Iznajar, gelijk donderdag maar gaan bestellen dus, voordat de vakantie begint en de levertijd ver achter mañana ligt.

Ook moeten we zorgen voor heel veel verf, grondverf, lakverf, muurverf, betonverf en latex, de kleurenwaaier zit al in mijn tas. Ik ben er helemaal klaar voor.

Maar ik kijk er ook wel weer naar uit om de zon te zien en lekker even bij het zwembad te liggen, want echt blij van het weer in Nederland wordt ik op het moment niet.