Omdat eten(en drinken) één van de belangrijkste dingen in het leven van de Spanjaarden is samen met het familieleven, ben ik begonnen als grapje om elke keer als ik mijn ouders zie te vragen, wat vork, mes en lepel in het Spaans betekend. Lastige woorden die je niet zomaar onthoud, het lijkt namelijk totaal niet op het Nederlands. Tenedor, Cuchillo, Cuchara. Verder is het handig als je weet wat eten en drinken betekend.Comer y beber.

Om de Spaanse taal te leren denk ik dat ik maar met gele briefjes ga werken waar ik een Spaans woord op zet, ik plak ze dan overal op, op mijn kast, stoel, deur, raam etc etc. Het begint namelijk met woordenschat. Ook mijn ouders zijn erg enthousiast om de Spaanse taal te leren, zo willen immers 2 maanden in september naar Spanje gaan en daarom is het ook handig om alvast te beginnen want werkelijk niemand in de omgeving van ons huis spreekt Engels, zelfs de jonge mensen niet.

Zelf lees ik ook graag boekjes over Spaanse gewoontes om me zo beter te kunnen verplaatsen in het land waar ik een tweede huis heb staan.

Wist je bv dat:

Tussen 2 en 5 het uitgestorven is op straat, alle winkels zijn dicht, behalve de supermarkten, iedereen zit in het restaurant of is aan het relaxen of een dutje aan het doen.

Spanjaarden vrij luidruchtig zijn en dat het in een barretje vaak een herrie van belang is, ze gooien ook alle servetjes en stokjes van de pinchos op de grond.

Mensen vrijwel zelf geen koffiezet apparaat in huis hebben, ze halen gewoon hun kopje koffie op de hoek bij een barretje.

Je kan in Spanje tussen de middag een 3 gangen menu (menu del dia) bestellen voor slechts 8 euro incl wijn.

Dat je s avonds voor 20.30 in geen enkele restaurant terecht kan.

Je heel moeilijk een tijdafspraak kunt maken in Spanje en je blij mag zijn dat ze uberhaupt die zelfde dag nog komen, maar het kan net zo goed 1 of 2 dagen later zijn.

Overal in Spanje de tv aanstaat. Zelfs in de meest nette restaurants.

Spanje de meeste feestdagen van alle eu landen kent.

Dat ze als levens motto hebben, je werkt om te leven en niet andersom. De mensen zijn tevreden als ze net genoeg verdienen om te leven.

Dus als mensen vragen wat vind je nu zo leuk aan Spanje, antwoord ik dat het echt niet alleen het weer is maar gewoon hun levensstijl.