Het is Semana Santa in Spanje, de week van de paasvieringen, de donderdag en vooral de vrijdag (goede vrijdag) zijn de meest belangrijke dagen, het land is in feeststemming en als je niet mee loopt in de processie dan sta je wel langs de kant te kijken naar vrienden of familieleden die dat wel doen en natuurlijk heb je nog de vele toeristen uit verschillende landen die af komen op de voor ons bijzondere optochten. Ik ga al een aantal jaar naar Spanje maar nog nooit was ik er met Pasen geweest, ik wilde ontzettend graag eens zo’n optocht meemaken. Samen met Ibolja ging ik vrijdagochtend rond 11 uur naar Archidona. De mannen gingen verder met de muur af te bikken, terwijl de dames het grote volksfeest gingen meebeleven, goed verdeeld hé. Het was enorm fascinerend om te zien, kinderen, militairen, oude mannen, jonge mannen, oude vrouwen jonge vrouwen allen verkleed in bijzondere kostuums, er werd gezongen, muziek gespeeld, met kaarsen, met bloemen en met wierook gewapperd. Een uur lang bleven er verschillende mensen uit de kerk komen in de meest aparte kostuums, die vervolgens door de stad trokken, ik ben blij dat ik het allemaal gezien heb, ik vond het erg indrukwekkend. Alleen dat puntmuts gedoe daar kan ik niet aan wennen.

S middag kwamen Alain en Caroline op visite, deze gezellig Belgische mensen wonen ook vlak bij ons en runnen B&B Pura Vida ongeveer 15 km bij ons vandaan. Ook hier hebben wij in 2010 geslapen en we waren onder de indruk van hun stijlvolle inrichting. Nu waren zij onder de indruk van ons nieuwe huis, maar zagen natuurlijk direct dat dit een groot project is maar ze denken wel dat er een plaatje van te maken is. Alain had direct al diverse tips voor Lesley. Zelf was hij in de loop der jaren zo handig geworden vertelde hij dat hij inmiddels in staat zou zijn zelf een huis te bouwen grapte hij. Ze hadden een lekkere fles bubbels mee gebracht voor ons. We dronken een drankje en het was zo gezellig dat we besloten om met hun mee naar huis te gaan om te kijken wat er de afgelopen periode bij hun allemaal veranderd was om daarna gezellig uiteten te gaan met hun en nog met twee gasten van hun, ook Belgen. We zijn naar het plaatsje Fuente del Conde gegaan naar restaurant Los Pajaritos, daar hebben we gezellig en heerlijk gegeten een top tentje. Toevallig kwamen we de eigenaresse van een andere B&B ook nog tegen zij heeft mee gedaan aan het programma met 4 in bed. Helaas kunnen we dat niet ontvangen volgens mij in Nederland, als ik thuis kom ga ik even kijken op internet want volgens onze Belgische vrienden is dit een onwijs leuk programma van mensen die eigenaar zijn van een B&B en bij andere mensen die ook een B&B hebben op bezoek gaan en hun bedrijf beoordelen. Ik was erg blij met deze gezellig avond want het is fijn om leuke mensen om je heen te hebben in een vreemd land.