Als ik jou blog lees zie ik je altijd gezellig met vrienden of familie aan het eten zei laatst een mede blogster tegen mij en dat is inderdaad waar. Naast mijn gezin is lekker eten toch wel hetgene waar ik het meest van geniet.
Je moet toch elke dag eten dus waarom zal je het niet extra gezellig maken door het vaak met vrienden en familie te doen en het wat extra aandacht en passie te geven.

Thuis koken is altijd erg leuk maar ik kan er ook vreselijk van genieten als iemand anders voor ons kookt, zowel bij iemand thuis maar ook in een restaurant kan ik enorm genieten.
Omdat mijn blog al een poosje uit de lucht is vergeet ik ineens ook foto’s te maken van al die gezellige meetings.
Mijn blog is aan het verhuizen van de ene provider naar de andere provider maar tijdens die verhuizing is er het één en ander mis gegaan, ze hebben de boel flink onderschat. Zeker 400.000 blogs moeten overgezet worden, ik dacht dat duurt hooguit 2 dagen maar het blijkt allemaal veel langer te duren. Zolang dat het een enorme ergenis van velen is geworden.
Daardoor mis je wat foto’s en verhaaltjes maar ik kan je wel vertellen dat ik heerlijk gegeten heb met mijn vriendinnen in leuke restaurantjes, dat er vrienden bij ons thuis zijn wezen eten en dat we bij vrienden en familiie thuis zijn geweest.

“Voor jou als Spanje liefhebber heb ik de volgende vraag “zei mijn vader een tijdje geleden.

“Wat is na paella de maaltijd van de Spanjaarden ”

Ik wist het niet het bleek Zarzuela, te zijn volgens hem, al het goeds wat de zee te bieden heeft kan je erin kwijt, je kan het als soep eten maar als je het wat dikker maakt ook als saus. Het is verrukkelijk en dit recept wil ik jullie zeker niet onthouden, ik had het nog nooit gegeten maar nu staat het op mijn favoriete lijstje.
Hierbij de ingrediënten voor dit recept:
500 gram kabeljauwfilet,
400 gram inktvis, mosselen,of andere gemengde zeevruchten
5 eetlepels olijfolie, 1 vis bouillionblokje
1 grote ui,
3 teentjes knoflook ,
2 rode paprika’s,
3 rijpe tros tomaten, eetlepel tomaten puree
1/2 fijngesneden Spaanse peper zonder zaden,
1 laurierblad, mespunt saffraan poeder, theelepel paprikapoeder, half bosje peterselie
1 theelepel gemalen zwarte peper,
1 glas droge witte wijn, 2 eetlepels droge sherry,
1 citroen in partjes.