Eigenlijk denk ik bij tapas alleen aan Spaanse lekkernijen, kleine hapjes om je eetlust op te wekken of te stillen.

Maar eigenlijk is het zo'n populair woord geworden dat heel veel restaurants het woord tapas gebruiken om klanten te lokken.

Maarja het is ook maar net wat voor een woord je er aan geeft. Onze bitterbal, vlammetjes, plakjes worst en kaas en onze toostjes kunnen toch ook makkelijk voor een tapa doorgaan, maar wij noemen het gewoon borrelhapjes.

Schijnbaar is de benaming Griekse Mezedes niet commercieel genoeg en bekt Griekse tapas beter want wij kregen vandaag in restaurant Olive een schaal griekse tapas als menu. Nou ja Grieks, gehaktballetjes in tomaten saus in Spanje Albondigas genoemd zaten er ook bij en de inktvisringetjes, de Spaanse Calamares ook, verder wat brood met humus en tzatziki, mouse van aubergine en vis, wat giros, een klein bakje salade met sla tomaat en feta, wijnbladeren en een klein stokje kipssate en ook nog een bakje gefrituurde aardappelblokjes.

Toe een stukje chocolade/walnoten taart met slagroom en yoghurt met honing en walnoten.

Het was allemaal erg lekker maar ik had een bon van groupon en daar stond op dat de waarde hiervan xe2x82xac96 was, ik heb er de helft voor betaald. Meer dan dat was het ook niet waard, ondanks dat het lekker was vind ik het toch geen goede deal en ook niet slim van dat restaurant want nu denk ik, als dit wat ik vandaag gehad heb normaal xe2x82xac96 kost is dit echt overprijst en daardoor zal ik de volgende keer hier niet zo snel meer gaan eten. Toch jammer. Doel gemist. Zo zie je maar hoe belangrijk marketing maar ook de uitvoering hiervan is. IMG00289-20110822-1920