In Spanje hebben veel ouders een hechte band met hun kinderen, broers en zussen en tantes en ooms. Kinderen wonen lang thuis, zelfs na de studie komen ze vaak weer thuis wonen, soms wel tot hun 30ste jaar.

Spanjaarden houden het meest van discussixc3xabren en ervaringen uitwisselingen met familie, de Fransen zien familie het liefst tijdens familiebijeenkomsten en de Nederlanders en Belgen gaan het liefst op vakantie of een weekendje weg met familie.

De familieachternaam in Nederland krijg je alleen van je vader maar in Spanje ook die van je moeder.

Verjaardagen worden amper gevierd, wel naamdagen, de meeste Spanjaarden zijn dan ook vernoemd naar een heilige.

De naamdagen vallen in het algemeen op de sterfdag van de betreffende heilige.

Ik zelf heb een bijzonder goede band met mijn ouders we komen ook graag bij ze en ze zijn altijd welkom bij ons, en dat geldt ook voor onze kinderen die zijn dol op oma en opa.

Mijn oma van 91 jaar had gisteren ter ere van haar dochter(mijn moeder) die onlangs 65 geworden een etentje georganiseerd. Ze had daarbij haar schoonzus, haar zoon met vrouw en de kinderen met aanhang en de volwassen kleinkinderen uitgenodigd. Op drie a4 tje had ze een levensloop gedicht gemaakt voor haar dochter en ging dat voordragen. P1020593

Het was een ontzettend gezellige avond, met veel gekeuvel en gelach.

Ik kan wel zeggen, niet alleen Spaanse families hebben een hechte familieband, wij zeker ook! Onvoorwaardelijk! P1020597