Ik heb zo mijn passies, mijn bevlogen ideexc3xabn, mijn favoriete bezigheden.

Op dit moment ben ik compleet in de ban van het uitzoeken van een geschikte talencursus. Spaans natuurlijk en het liefst in het buitenland. Ik dacht eerst dat die taleninstituten zich voornamelijk op jongeren richten maar het blijkt dat zelfs midveertigers zoals ik er welkom zijn.

Maar jemig wat zijn er veel scholen te vinden waar Spaanse les gegeven wordt, welke moet ik kiezen. Zal ik naar Spanje gaan of lekker ver weg naar Zuid Amerika, daar wordt immers ook Spaans gesproken.

Als ik naar Spanje ga wil ik natuurlijk het liefst naar een stad gaan waar ik nog niet geweest ben. De grote steden en dorpen die ik reeds bezocht heb en waar cursussen gegeven worden zijn: Malaga, Granada, Marbella, Ronda, Cordoba, Sevilla, Alicante, Murcia, Jerez, Nerja en Barcelona en binnenkort ga ik naar Madrid en Valencia.

Dan blijven o.a. de steden Salamanca, San Sabastian, Santiago de Compostela, Cxc3¡diz of Ibiza over.

In Zuid Amerika kan ik bijvoorbeeld gaan naar Argentinie, Mexico, Quatemala, Cuba of Costa Rica ook wel een spannend idee.

Natuurlijk wil ik in een gastgezin want dan leer je de taal het snelste.

Maar ik kan in Spanje slechts voor een weekje gaan maar als je helemaal naar Zuid Amerika gaat moet je zeker 2 of 3 weken gaan vind ik. Wat een dilemma. De kosten vallen me heel erg mee. Nu nog de tijd vinden en dus de plek.

Ik ga lekker speuren op de volgende sites: Cervantes , Lingua , Don Quijote , Study travel , Estudio Hispanico , EF , Talen scholen

Wat veel! Ik heb voorlopig weer wat te lezen.