Terwijl er in Rotterdam de spannende finale gespeeld wordt van Soderling tegen Tsonga is in Alabama de stemming toch wat minder. Het team van Jairo is in mineur. Hun beste speler heeft zijn voet gebroken. Terwijl ze volgende week een belangrijke wedstrijd moeten spelen in Tampa Florida.The Jaquars

Jullie moeten allemaal een stapje harder lopen zei ik, geloof in jullie zelf. Jai, een paar jaar geleden stond je toch een prachtige pot te spelen tegen Thomas Schoorel en hij stond nu zelfs in de eerste ronde van het ABNAMRO tennis toernooi te spelen. Zo kan het soms lopen als je een tandje bijzet. Wanneer je mentaal een sprong maakt kan je zo die wedstrijden pakken. Ja zijn papa en mama geloven wel in hem. Jammer genoeg is dit het laatste tennisseizoen voor hem in Amerika.

Vanaf september mag hij niet meer voor de university uitkomen, hij was namelijk maar 5 jaar speelgerechtigt na het behalen van zijn Havo diploma. Leeftijd kijken ze niet naar, ook niet in welk jaar je zit. De jaren gaan gewoon tellen nadat je een middelbareschooldiploma gehaald hebt. Echt jammer hoor want de meeste spelers in zijn team zijn ouder maar hebben gewoon langer over hun middelbareschool gedaan zodat ze nog wat meer de tijd hebben. Snelle leerlingen die na hun middelbare school een tijdje niks gedaan hebben worden dus op die manier gestraft in Amerika blijkt. Het systeem is allemaal wat harder dan in Nederland. Het schoolgeld is ook vele malen hoger dan hier, maar daardoor zullen ze daar niet zo snel lopen pielen op school maar flink hun best doen om snel hun diploma te halen want anders is het helemaal niet te betalen.

In september mag hij nog wel meetrainen met het schoolteam dat wel, maar de wedstrijden voor de school zijn verleden tijd, wel mag hij natuurlijk onder zijn eigen naam futures en toernooien spelen. Jai heeft enorm veel doorzettingsvermogen door zijn sport gekregen en dat komt later ook in het bedrijfsleven goed van pas. Dus het komt allemaal wel goed met die goozer. Echt prof worden is zo ontzettend moeilijk, zeker voor een tennisser.

Nog 2 semesters studeren in the States en dan zien we wel wat de toekomst hem brengt. Nu nog even goed genieten en lekker tennissen bij The Jaquars op the Universtity of South Alabama. DSC07866