Afgelopen weekend waren we vol met bezoekjes van verjaardagen.

Vroeger telde ik de dagen af voor mijn verjaardag, ik keek er altijd naar uit, niet voor de cadeautjes maar voor de gezelligheid. Tegenwoordig vind ik verjaardagen steeds minder leuk en dat komt echt niet omdat ik weer een jaartje ouder word, maar omdat deze tijd, de tijd van het individualisme toeneemt. Mensen hebben geen zin meer om te komen maar ook geen tijd meer in hun drukke agenda om een gaatje te vinden. Ze hebben geen zin meer om in een kringetje te zitten maar ook niet om een modern feestje met statafels en al bij te wonen, dat geldt eigenlijk ook voor ons, ik vind het vaak leuker om met iemand persoonlijk af te spreken zonder anderen erbij.

Mede om die redenen hebben wij besloten dat we dit jaar ook onze verjaardag niet gaan vieren. Degene die het leuk vind om ons te zien of om ons te feliciteren is altijd welkom maar wij laten wat dat betreft het initiatief over aan hun. Als mensen het leuk vinden kunnen we altijd een moment plannen voor een borrel of een gezellig etentje. Maar dat moet dan voor of na onze verjaardag gebeuren want wij zijn er niet op de dag zelf.

En voor degene die ons wel iets willen geven: wij hebben dit jaar besloten dat we geen presentjes willen hebben voor onszelf maar voor een goed doel. Zelf zullen wij de basis leggen voor dit doel.

Dus binnenkort zullen we onze vrienden en familie een briefje sturen met onze plannen. Maar ik zal ons plan ook uitgebreid op mijn blog zetten zodat mijn bloglezers ook hun steentje kunnen bijdragen als ze dat leuk vinden.

Nog even wachten en dan vind je hier meer info over ons prachtige (al zeg ik het zelf) plan.