Gisteren waren we bij onze vrienden aan het eten en net toen ik de keuken uitliep hoorde ik de mannen praten over een wintersportplan. Ze willen volgend jaar met een groep vrienden, ongeveer 25 man, een huis huren in Oostenrijk en dan gezellig een weekje skieen. Mijn dochter en man waren al om, maar ik ben zo makkelijk niet. Volgens mij is het geen goede combinatie, wintersport en ik. 'Waarom niet' zei onze Surinaamse vriend, 'het is hartstikke lekker de hele dag in de buitenlucht en bovendien heel gezellig en het is echt niet koud want zelfs ik vind het leuk en ik ben opgegroeid in een warmland.'

Nou zei ik, als je tegen mij zegt ga lekker een weekje mee naar Suriname dan ben ik de eerste die zegt, ja graag, maar wintersport??

Hij heeft zelf een prachtig hotel gebouwd in Paramaribo, maar ik behoor alleen niet tot zijn doelgroep. Het is een Zorghotel voor Surinaamse ouderen die in Nederland continu medische zorg nodig hebben, zij kunnen daar verblijven en hun familieleden kunnen daar dan komen logeren in het hotel.

Het is speciaal bestemd voor mensen die in Nederland AWBZ-zorg krijgen, thuiszorg of in een verpleeg- of verzorgingshuis zitten.

Voor de luxe faciliteiten van het hotel zoals het zwembad, het restaurant, de wasserette en de winkel moeten de patixc3xabnten zelf een aparte bijdrage betalen. Zorghotel
Hij heeft in Nederland ook 4 zorghuizen en ook zelfs xc3xa9xc3xa9n in Spanje (Rojales)

Maar afijn ik ben nog niet overtuigd om te gaan wintersporten, je moet het beslist een keer gedaan hebben zeiden ze allemaal, dan wil je elk jaar. Pff ik weet het niet hoor.

In hun werkelijk prachtige villa (met binnen en buiten zwembad) kregen we de filmpjes en youtube ski momenten te zien van de hele familie en dat zijn er heel wat, ze hebben maarliefst 7 kinderen. (En zelfs ook al een paar kleinkinderen) Het was een hele gezellige avond, moeten we vaker doen, maarja dat is niet altijd makkelijk te plannen met deze bezige bijtjes.

P1010565 - kopie