Mijn moeder zit bij een wandelclubje en vanavond stond er een avondwandeling op het programma. Mijn dochter en ik hadden wel zin om mijn moeder te vergezellen. Spijkerbroek, dikke trui, wandelschoenen, dikke jas en handschoenen waren nodig want het was -4 graden.

Het verzamelpunt was de molen, die prachtig verlicht was. Een grote groep mensen stond klaar, de xc3xa9xc3xa9n met een muts met een lampje erop, de ander met zijn wandelstokken, weer een ander met een reflecterend vestje en zelfs een paar verkleed als kerstman en vrouw. Het was helder weer, de sterren stonden te vonkelen aan de hemel. Het was fris maar lekker fris, we hebben gelopen over zandpaden, verharde weggetjes en bospaadjes.

Het was zalig, lekker kletsen onderweg maar ook genieten van de avondstilte en na 1.5 uur gelopen te hebben, konden we gluhweijn en chocomelk drinken in de tuin van de organisator. Hij had zijn tuin versierd met lampjes en er stonden vuurkorven. Avondwandeling

Opeens kregen we een blad in ons hand gedrukt met kerstliedjes en iedereen begon Jingle Bells te zingen eerst wat voorzichtig maar toen uit volle borst ook nog Rudolf the rednose reindeer, and this is Christmas.

We lagen af en toe slap van het lachen want de meeste hadden moeite met de toonsoort en dat was zo grappig om te horen.

We hebben enorm veel plezier gehad en vreselijk genoten, goed idee Mam.