Gisteren was een bijzondere dag, het was de geboortedag van mijn schoonvader, hij is 3 jaar geleden overleden dus je denkt toch altijd even extra aan hem op zijn verjaardag, je bent je erg bewust van het gemis.

Maar gisteren was ook de dag dat mijn dochter haar theorieexamen gehaald heeft en als klapper op de vuurpijl kreeg ze ook een paar uur later haar cijfer terug van marketing en communicatie, een dikke voldoende.

Daarmee heeft ze nu haar P gehaald, dit was het enige vak wat ze nog niet gehaald had vorig jaar dus ze kwam 3 punt tekort en voor het einde van het tweede jaar moet je totaal 60 punt hebben voor je propedeuse anders moet je van school af, dus dit was heel belangrijk.

Als je je p hebt kan je altijd op de hbo instromen in het tweedejaar, maar je kan er ook mee naar de universiteit.

Toen ze vorige week het her tentamen deed was ze erg verdrietig want ze dacht dat ze het weer niet gehaald had. Om haar een beetje op te vrolijken waren we die avond nog naar de film geweest: Eat, Pray,Love.

Een prachtige film, maar haar ongerustheid was dus onterecht want ze heeeft lekker haar P op zak en ik ben ontzettend trots op haar.

Toen we gisteren dit allemaal vertelde aan mijn zoon achter de webcam zei hij, ach mam het zit in de familie ik heb namelijk ook allemaal goede cijfers terug, dus op hem ben ik ook heel erg trots.

Helaas werd ik gisteren zelf ziek en lig nu met koorts en overal spierpijn in mijn bedje.

Dit was de dag van de lach en de traan.