Ik wilde vroeger altijd iets met toneel of zingen doen maar de selectie van de toneelschool en de kleinkunst academy was zo streng dat ik geen auditie durfde te doen, dus ik heb nooit geweten of ik echt geschikt was bevonden. Als je vroeger niet wist wat je dan wilde gaan doen dan koos je gewoon voor de horeca, ach zei ik dan gekscherend daar speel je toch ook elke dag toneel.

Ik ben begonnen op de horecavakschool/brood en banket in Amsterdam West, ik deed de kopklas zoals dat toen heette. De kopklas deed je als je al een diploma had van de middelbare school en graag nog wat vaktheorie en praktijk vakken in 1 jaar wilde leren zodat je makkelijker kon doorstromen naar de hotelschool.

Horecavakschool

Ik had een ontzettend leuke klas, er zaten maar 5 meisjes in die klas en je begrijpt dat ik op handen gedragen werd door alle boys. Met 3 mensen uit deze klas heb ik nog steeds contact, niet meer met Marco Borsato(zie midden op de foto), ik ben de derde van links onder trouwens. Dat Marco ook zo gek was op zingen heb ik toen nooit geweten anders hadden we vast wel even een duetje gezongen op het schoolfeest.

Met het clubje van vier van deze klas zijn we gisteren wezen eten op de hotelschool, begin dit jaar waren we nog bij de horecavakschool wezen eten en nu was onze vervolgopleiding aan de beurt.

Ik kan met niemand zo lachen en gek doen als met deze drie, tot de tranen toe die over je wangen stromen van het lachen zo'n lol hebben we.

We hebben lekker gegeten, voor niet al te veel geld, want het zijn immers leerlingen die je serveren en voor je koken, maar dat is bijna niet te merken want het was echt zalig allemaal.

Ik kijk alweer uit naar ons volgende etentje want een avondje plezier hebben is altijd erg leuk en het is net alsof we weer 18 jaar zijn als we samen zijn en dat wil iedereen toch wel.

P1010041
Echt een tip om eens te gaan eten, tegenwoordig worden er overigens veel meer horecaopleidingen gegeven. Restaurant Dinner Club