Als meisje van 19 ging ik op mezelf wonen in Amsterdam samen met een vriendin die ik ontmoet had bij Doe Maar concerten. We kwamen op het idee omdat zij in Hilversum woonde en ik in Santpoort, vaak spraken we dan halverwege af om te gaan stappen, dan gingen we met de laatste trein heen en met de eerste trein terug, het zou toch veel leuker zijn als we in Amsterdam zouden gaan wonen vonden we maar aangezien we arme studentjes waren, ik Hotelschool en zij Hbov, zaten we te prakiseren hoe we dit nu moesten gaan regelen. Mijn vriendin kwam toen via een collega in contact met mensen die voor een jaar naar het buitenland zouden gaan en wij mochten wel in hun huis. Geweldig natuurlijk, ik weet nog goed toen we voor het eerst gingen kijken naar het appartementje, wat waren we blij het zag er zo mooi uit en het lag ook in een hele leuke buurt bij het Hoofddorpplein in Amsterdan West toen we buiten kwamen omhelsde we elkaar en maakte we sprongetjes van geluk.

Toen tot onze spijt dat jaar om was gingen we in een huis wonen van een vriendin die voor een half jaar weg ging naar het buitenland en we verkaste naar Amsterdam Oost, Timorplein. Niet echt een hele fijne buurt maar toch hebben we er met plezier gewoont. Ik had inmiddels mijn huidige man al ontmoet en mijn vriendin was op onze vakantie in Griekenland verliefd geworden op een Australische jongen.

Ik gingen samen wonen in Amsterdam met Lesley en zij vertrok naar Australixc3xab. Ze heeft daar een aantal jaar gewoont maar uiteindelijk In Nederland echt de man van haar dromen gevonden.

In het begin woonde we nog redelijk dichtbij elkaar maar nu wonen we weer ver uit elkaar zij in het oosten en ik in het westen van het land en weer spreken we vaak in Amsterdam af, het lijkt wel een deja vu, alleen nu gaan we niet meer stappen maar houden we het rustig bij een avondje uiteten.

Zo waren we gisteren weer in ons oude buurtje, we herkende het bijna niet meer er was veel nieuwbouw bij gekomen en de huizen zijn goed gerenoveerd, we hebben gegeten bij een trendy restaurant in Amsterdam Oost, het Pompstation, helemaal hip met biologisch eten en er draaide zelfs een dj, het is duidelijk een populaire tent want alle tafeltjes waren bezet.Hotspot-Pompstation_groot
Het was van deze week niet de eerste keer dat ik uiteten ging want met man en dochter waren we bij ons in de wijk een vorkje wezen prikken bij La Citadel, toen we alle drie geen zin hadden om te koken aan het eind van een lange studie/werk dag.

Ook heb ik afgelopen week nog geluncht in een stampvolle Anne & Max met de nieuwe kantoordirecteur om alvast even kennis te maken voor onze vakanties. Het was me een weekje wel. As zondag ga ik naar de opendag van de sportschool hiervlakbij voor een proeflesje spinnen en zumba, want met al dat eten is dat echt nodig.Anne max