Als men over Langkawi praat bedoelt men altijd het hoofdeiland, Langkawi zelf bestaat namelijk uit 99 eilandjes.

In tegenstelling tot Penang waar de bevolking voornamelijk uit Chinezen bestaat is Pulau Langkawi , zo heet het hoofdeiland eigenlijk, echt Maleis.

Het is wel een toeristisch eiland maar het is er gelukkig niet erg druk.Foto's Maleisixc3xab 2010 148
De mensen zijn trots op hun eiland, dat zie je ook wel terug in veel gebouwen die de kleur van de vlag hebben gekregen. De bevolking is zeer vriendelijk, wij waren deze avond namelijk uitgenodigd om naar een ramadanfeestje bij Babylon te komen. Wat stond ons te wachten, spannend.Foto's Maleisixc3xab 2010 170

De stranden bij Cenang beach zijn prachtig wit en de zee is mooi blauw en het was nog licht, er hing een mooie gloed in de lucht, we zagen het zo donker worden.Foto's Maleisixc3xab 2010 176
Foto's Maleisixc3xab 2010 167
Toen we bij Babylon aankwamen werden we zeer vriendelijk en gastvrij ontvangen, ze herkende ons direct, er stond een grote tafel klaar met allemaal lokaal eten, we mochten gewoon gratis meeeten dus, zo vriendelijk. Het was wel pittig maar wel echt Maleis, veel rijst en kip en rund. De sfeer was wederom supergoed, dit is echt onze favoriete hang out geworden.

Foto's Maleisixc3xab 2010 179
Tot de late uurtjes hoorden we de reagge klanken van de band, dit was alweer onze laatste avond in Maleisie, echt ontzettend jammer, maar wat hebben we het leuk gehad!

Foto's Maleisixc3xab 2010 192