Een traditie in Santpoort, elk jaar in de eerste week van augustus, de Santpoortse feestweek.

Het begint altijd op een zaterdag, elke dag is er wat te beleven, de eerste dag rijden de koetsjes door het dorp. Zondag de concours hippique, maandag het straatvoetbal voor de kinderen, dinsdag het ringsteken, woensdag de agrarische markt en de wielerronde, donderdag de kortebaandraverij, de grootste happening van de feestweek waar iedereen voor uitloopt en flink aan het gokken is, vrijdag de vrijmarkt en de braderie, en zaterdag de laatste dag rondje Zandhaas het wandel parcour rond de molen en het buikschuiven op de zeepbaan. Natuurlijk de hele week de kermis en elke avond treden er leuke bandjes op en wordt er flink gedronken.

Ik ging pas wonen in Santpoort toen ik 16 was, toen deed vollop mee in het feestgedruis maar toen ik 19 was ging ik op mezelf wonen in Amsterdam. Toen ik later weer terug kwam in de buurt ging ik zo en dan eens heen, elk jaar ga ik echter steeds minder. Het leuke van de feestweek is altijd oude schoolvrienden en buurtjes zien s'avonds op het pleintje bij de bandjes, maar als je er al zolang weg bent ken je toch bijna niemand meer en er wordt ook steeds meer met bier gegooid, dat vind ik helemaal niks. Maar mijn broertje die 6 jaar jonger is dan ik, zweert nog steeds elk jaar een paar avondjes bij de feestweek hoor. Hoewel dat ook veranderd want vroeger ging al zijn spaargeld eraan maar nu heeft hij een gezinnetje en is veel met de kinderen bij de vele activiteiten die er te vinden zijn en houd zijn centjes wat meer in zijn zak.

Gisteren liepen we even met z'n allen een rondje om even het sfeertje te proeven. De kleintjes vinden de kermis prachtig.

Kermis augustus 2010 006
S'avonds had mijn moeder haar geheime oma recept voor spagetti saus gemaakt en hebben we gezellig met z'n allen gegeten. Kermis augustus 2010 008
Voor Jairo voorlopig zijn laatste familieavondje de volgende is pas weer met kerst dus hij kreeg een dikke knuffel van z'n neefje en nichtjes. Na onze vakantie is Jairo namelijk nog maar 1 dag in Nederland en vertrekt dan weer naar Amerika waar hij weer verder gaat met zijn studie en zijn collegetennis.

Kermis augustus 2010 015

Kermis augustus 2010 016

Kermis augustus 2010 017