Gisteren had ik een bijeenkomst van mijn werk waarin uitgelegd werd wat er precies met mijn functie gaat gebeuren. Zoals ik al wist komt deze dus te vervallen. Ik heb gelijke voeding met de functie assistent PB 2,  dat was bij mij al bekend. Wat ik niet wist is dat deze functie veranderd tov de huidige functie ass PB, deze functie wordt namelijk uitgebreid, je bent samen met de Preferred Banker klant verantwoordelijk, je doet niet alleen maar de administratie en hebt niet meer alleen de klant aan de telefoon, je hebt in de nieuwe functie veel meer klant contact face to face. Ik vind dat persoonlijk erg fijn want deze nieuwe functie geeft meer aansluiting op mijn huidige functie. Voor de huidige PB assistenten kwam dit als een verassing, want zij hebben nu ook een gewijzigde functie en worden dus niet automatisch geplaatst en krijgen dus ook te maken met matching en selectie.

Landelijk houd dit in dat er op dit moment een overschot is van 275 man. Dat betekend 1 op de 3 mensen komt niet in aanmerking voor deze functie. Wie het wel gaat worden wordt bepaald door een belangstellingregistratie, een aanbeveling van je huidige leidinggevende, je beoordeling, een sollicitatie gesprek met het nieuwe hoofd Preferred Banking (wie dat wordt is volgende week bekend)  en de door mij gevreesde assessmentdag, welke ik begin mei moet doen.

Ik heb er nu al de zenuwen over, ik ben namelijk niet goed in kubussen en syllogisme etc. Ik ben wel al bezig met oefenen via sites als Assessment test . Dus please als iemand nog tips heeft waar ik kan oefenen laat het me weten. (ik weet zelfs het antwoord niet van deze kubus, ik zie het gewoon niet)Ruimtelijk0

Mijn collega’s klantadviseur hebben (gelukkig voor hen) goed nieuws gehad, zij mogen allemaal blijven er zijn zelfs nog 146 mensen nodig. Maar bij de assistent PB 1 is ook een overschot van 228 man, dus met die 275 man van mijn functie erbij houd dat in dat er ruim 500 man in het zelfde vijvertje vissen dit wanneer we niet door de sollicitatieprocedure heen komen en dit getal beangstigd mij zeer! Want de kans op een baan bij de bank wordt hiermee vrij klein, maar ik ga ervoor en ik ga mij voor 100% inzetten! Nu ga ik een wijntje nemen, want daar ben ik echt aan toe.