Als allereerste zijn we een pas gekocht shirtje gaan ruilen bij het winkelcentrum aan de haven, er zaten nu al gaatjes in, zonder problemen kregen we gelijk een nieuwe, prima service bij Desiquel.
Daarna zijn we nog wat gaan rondlopen in de buurt van de metro halte Jaume, dat leuke buurtje bij het Picasso museum waar we gisteren te snel waren door gelopen. We hebben de gotische kerk Santa Maria del Mar gezien, deze kerk ontleent haar naam(Maria van de Zee) aan de vele zeemannen die in de 14e eeuw in de wijk La Riberia woonachtig waren. Barcelona_2010_131 Toen was het tijd voor de lunch, we hebben zalige mijillones(mosselen) en gambas ajillo gegeten buiten op het terras met muziek van de straat muziekanten bij  La taberna del Cobre Barcelona_2010_133Barcelona_2010_134

Inmiddels hadden we het metrosysteem al aardig door en vlogen we als echte Barzonelezen ondergronds de stad door richting de halte Espanya. Daar buiten aangekomen zagen we tegenover Placa d’Espagna aan de Noordelijke kant van de steile heuvel Montjuxc3xafc een schitterend paleis liggen. In dit impossante paleis (Palau National) is een museum gevestigd, Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Het museum bezit de belangwekkende collectie romaanse kunst ter wereld, met beeldhouwwerken, houtsnijwerk, goud en zilverwerk altaarkleden, emailkunst, munten, muurschilderingen van kerkmuren (uit de 11 en 12e eeuw) in heel Catalonie en nog veel meer, ook moderne kunst en zelfs een collectie decoratieve kunst met juwelen.Barcelona_2010_138Barcelona_2010_141

Aan de achterkant van het paleis zijn we door gelopen naar de centrale ontmoetings plaats van de olympische spelen uit 1992, L’Anella Olimpica, een monumentaal complex van beton en marmer, met daarnaast de koepel vormige Palau de Sant Jordi van zwart staal en glas, een overdekt stadion. Er kunnen wel 65000 toeschouwers in en het wordt gebruikt voor sportmanifestaties maar ook voor concerten van beroemde popsterren.  We hebben daar een aardig Amerikaans stel uit Colerado ontmoet, hij vertelde dat hij American footbal speelt voor Barcelona, grappig hoor.Barcelona_2010_145Barcelona_2010_146

Voor bij het plein bij het paleis vind je de magische fontein (Font Magica) een trekpleister voor de toersisten uit vele landen. Die avond om 7 uur begonnen de fonteinen te spuiten en de grote fontein in het midden zelfs met allerlei speciale lichteffecten, het water kreeg allemaal mooie kleuren en de muziek erbij maakte het werkelijk magisch, romantisch en sprookjesachtig tegelijk. Een geweldige laatste avond van ons Barcelona tripje.Barcelona_2010_153Barcelona_2010_154

Barcelona_2010_151Na het fontein spektakel zijn we weer terug gegaan naar de wijk waar ons appartement lag, El Raval en we hebben heerlijk nog een wijntje gedronken en een tapaatje gegeten buiten op het terras om 10 uur s’avonds, zalig gewoon, dit gaan we missen!