We hebben inmiddels voor 98% procent zekerheid dat onze zoon 7 of 8 januari naar Amerika gaat om collegetennis te spelen en om te studeren voor zijn bachelor of business administration with a concentration in Marketing.Dsc06533
Website University  Als je op play videotour klikt kan je wat meer zien over de school.
Deze universiteit ligt in Mobile en heet de University of South Alabama. Mobile is een stad van bijna 200.000 inwoners en ligt aan de golf van Mexico het ligt 45 minuten van de witte stranden van Florida en 2.5 uur van New Orleans. In januari is de gemiddelde temperatuur rond de 10 graden en in juli is dat rond de 28 graden.Usa

Het ligt maar 3.5 uur bij Dothan(Houston county) vandaan, de plaats waar onze dochter vorig jaar haar highschooljaar heeft doorgebracht. Wat een toeval niet, dat juist deze universiteit hem graag wil hebben. Onze familie heeft gewoon wat met het zuiden van Amerika en dan specifiek met Alabama.Alabamacountymap

Hij begint daar in het derde jaar. Hij gaat op de campus wonen en deelt zijn kamer met een andere sporter. Eerst gaat hij voor een half jaar en kijkt of het bevalt en daarna als hij het leuk vindt, blijft hij zijn studie afmaken en dan is hij totaal 2,5 jaar weg. En dat voor een jongen die onlangs nog zei dat hij voorlopig niet het huis uit wilde gaan. Hij komt wel in de vakanties thuis gelukkig.Foto0190

Waar we nu op wachten is de officiele bevestiging van de school. Mondeling hebben we het al toegezegd gekregen. We moeten met DHL een bankverklaring en kopieen van zijn diploma’s sturen naar Mobile, laat het nu net de drukste dag van het jaar zijn in het verkeer door al die sneeuw, dus wij maar wachten tot het pakje wordt opgehaald. Ik heb alweer de zenuwen want maandag moet dit in Amerika zijn. Dan pas stuurt de school een I-20 formulier op, die hij weer nodig heeft voor de aanvraag van zijn visa. En dan kunnen we pas het ticket boeken. Hij is nu al bezig met de inentingen, want die Amerikanen zijn als de dood voor ziektes, dus hij moet een heleboel prikken halen. Het is echt ongelovelijk hoeveel je moet doen om in Amerika te kunnen studeren, je moet echt een lange adem hebben, maar gelukkig heeft onze zoon zijn persoonlijke assistente, moi!