Een weekendje weg is altijd leuk. Het is ontspannend en je bent er weer even helemaal uit. Maar het kost ook een hoop geld. Dit keer hadden mijn ouders 1 nachtje van het weekend voor hun rekening genomen, als een leuk orgineel cadeau voor mijn man zijn verjaardag. We vertrokken samen met mijn ouders in hun auto naar Frankrijk. Maar helaas in België begon deze al een beetje vreemd te doen. In Luxemburg nog vreemder en in Frankrijk reed ie niet harder dan 40km per uur, we kwamen echt de vogezen niet over. Dus toch maar stoppen en de Anwb bellen.Elzas_212We zaten nog maar 50 km van Riquewihr af, daar zijn we uiteindelijk met een taxi gekomen. We zaten in een leuk hotel midden in het centrum precies in de winkelstraat. Winstub Au Cep de Vigne
Elzas_222In dit hotel zit een super leuk restaurant wat wij “het keldertje” noemen.Elzas_240Het was 10 jaar geleden dat wij hier voor het laatst waren. Mijn ouders komen hier elk jaar al 25 jaar lang. Riquewihr is een heel mooi plaatsje met een leuk centrum met allemaal huisjes met vakwerk en in de omgeving kan je werkelijk prachtig wandelen tussen de druivenranken door. Elzas_298Elzas_274 Elzas_256 Na een gezellig lang weekend waren we weer helemaal ontspannen en reden we in 7 uur op maandag in een Franse huurauto vol met flessen gewurtztraminer weer richting huis.Elzas_249 Bedankt pap en mam!Elzas_277Elzas_303En als wij ooit in Spanje gaan wonen wil ik zeker wat druivenranken om een paar flessen eigen wijn te kunnen maken, dat lijkt me fantastisch.