We weten wat we willen maar hoe gaan we dit allemaal realiseren.

Het begint bij:

1* Spaanse les vervolgen.
2* Elk jaar een keer naar Spanje.
3* Veel blogs lezen over Spanje, naar Spanje willen, in Spanje wonen, of vakantieverslagen.
4* Veel boekjes lezen over emigreren naar Spanje.
5* Programma’s op tv volgen die daarover gaan.
6* Tijdschriften over Spanje lezen.
7* Uitzoeken hoe we de eventuele financiering willen gaan regelen.

1* Onze spaanse les van 1x per week bij de volksuniversiteit is afgelopen, we hebben 8 lessen gehad en kennen alleen wat basis beginsels. We kwamen erachter dat we te weinig tijd vrij maakte voor ons huiswerk. We hebben de boeken, dus we moeten zelf proberen er dmv zelfstudie er wat meer tijd voor vrij te maken. Maar dat is best moeilijk, mijn man werkt sinds februari 2 uur van ons huisadres af. Dus hij is 4 uur per dag aan het reizen en dat 5 dagen per week en ik werk 4 dagen per week en heb het hele huishouden onder mijn hoede. Maarja als je wat wil moet je er tijd voor vrij maken.

Dat zijn we van plan vanaf oktober omdat we het op dit moment te druk hebben met het werk en het uitzoeken van onze reis naar Amerika a.s zomer.
Volgend voorjaar gaan we misschien een taal cursus volgen in het land zelf. Dus flink speuren op internet waar we dat goed en goekoop kunnen doen.

2* Onze volgende naar reis Spanje staat geplant in oktober 2009.

3* We hebben een aantal leuke blogs gevonden en deze volgen wij nu, zie welke dat zijn onder mijn persoonlijke gegevens.

4* We hebben al een aantal leuke boeken gelezen over Spanje en we gaan nu op zoek naar nog meer. Wie heeft er tips?

5* Vanaf september 2009 beginnen de uitzendingen weer van Ik Vertrek, waarin de door ons bezochte b&b Casa Roanne wordt uitgezonden, verder komt er een nieuw programma De spaanse droom , in dit programma worden mensen gevolgd die een b&b willen beginnen.

6* We zijn lid geworden van het blad Viva Espana

7* Navragen bij de bank hoe het zit met De buitenland hypotheek, of dat we beter een tweede hypotheek kunnen nemen, dit als we eerst een huis willen gaan kopen en hier nog blijven wonen, of dat we ons huis gaan verkopen en kleiner gaan wonen en met de overwaarde een huis kopen in Spanje, de huizenmarkt is namelijk dalende in Spanje, dus wat is verstandig?