29 juni 2016

Vroeg in de ochtend direct naar de zwembad winkel om er een dompelpomp bij te lenen. Met 2 dompelpompen moet het zwembad zo leeg zijn hoopten we.IMG-20160629-WA0014

Ja helaas er was geen andere oplossing meer mogelijk. Omdat de pomp stil had gestaan waren er algen gegroeid in het zwembad, er zijn toen bepaalde chemicaliën ingedaan, normaal gaat dat goed, echter als je dan het zwembad wil schoonzuigen dien je de pomp op een andere stand te zetten zodat die chemicaliën niet door het zandfilter gaan. Echter wanneer de pomp op de verkeerde stand staat verknoei je het zand in de filter en wordt het niet schoon. Als je er dan ook nog chemicaliën bij blijft gooien, uit noodgreep om het probleem op te lossen, komt het niet meer goed.

Inmiddels was het chloor gehalte te hoog geworden en de ph waarde was ook niet goed genoeg. Slimste oplossing, al het water eruit en opnieuw vullen. Pff wat zijn we toch een amateurtjes.20160630_084011

Wat een gedoe allemaal, daar gaat onze rustige luier vakantie, bijkomend voordeel de zwembadlamp was kapot en deze kon nu ook vervangen worden.

Na 8 uur was het zwembad leeg, morgen de boel maar flink schrobben, want als het leeg is zie je toch wat algengroei in de hoekjes zitten.