Na het fantastische weekendje Sy moest ik weer aan het werk echter mijn ouders vertrokken 5 april alweer richting Spanje. Heerlijk leventje die pensionado’s. Dat betekend niet dat ze stilzitten in Spanje, nee in tegendeel, ze zitten niet alleen maar op een zonnestoel, ze pakken gewoon de kwast en doen het nodige verfwerk.IMG-20160407-WA0000

Elk voorjaar is dat weer nodig in dit gebied, goede tips van goed voorstrijken of dure verf helpen niet echt. Op de plekken waar de wind op staat, de regen er tegenaan spoelt en de zon er de hele dag op staat, gaat er mos groeien of komt er schimmel op. Het regent regelmatig in de winter, najaar en voorjaar, soms zijn het maar korte buien, maar het kan ook dagen achter elkaar zijn, er is geen pijl op te trekken. Sommige mensen denken dat het in Spanje altijd maar mooi weer is maar dat is zeker in het binnenland echt niet waar.

De maand april begint nu ook weer wisselvallig, als de zon schijnt is het heerlijk vertellen mijn ouders, maar er valt ook helaas regelmatig een buitje. Maar binnen vind mijn moeder ook genoeg klusjes, alle kamers worden weer even lekker uitgesopt.IMG-20160410-WA0000

Mijn vader die last heeft van zijn schouders houd het bij kleine klusjes zoals de stopcontacten vervangen en een sleutel administratie aanleggen maar zijn eigen gemetselde muurtje om de tweede garage dicht te maken heeft hij toch maar mooi een kwastje gegeven.IMG-20160406-WA0001

De muur bij het zwembad is ook al vergevorderd met hulp van onze Spaanse klusjesmannen. Deze muur wordt gemaakt omdat de buurman zijn tuin naast zijn schuur niet echt netjes bijhoudt. Deze muur zorgt ervoor dat we geen ergernissen meer hebben.IMG-20160406-WA0006

De werkmannen hebben een behoorlijk tempo, werken keihard. Eerst moest de rejas uit de muur gesloopt worden en daarna konden ze beginnen met het opbouwen van de stenen. IMG-20160406-WA0009Op de top komen van die leuke oude dakpannetjes, de muur is inmiddels gestuct en nu moet het nog afsmeerd worden met capafina en dan nog verven en als het geverfd is komen er leuke blauwe potjes tegen de muur aan om het af te maken.IMG-20160413-WA0000

Het wordt vast heel erg mooi. Alleen het topje van de schuur is nog te zien, maar dat is prima, de natuur blijft wel lekker in het zicht en we zien gelukkig geen troep meer!IMG-20160413-WA0013