Op goede vrijdag ben ik altijd vrij en maar goed ook, want ik ben met dochterlief van alles gaan regelen voor haar huis. De bouwkeuring werd gedaan, we zijn op hypotheekgesprek geweest, er is een keuken besteld we hebben gezocht voor een nieuw bed, nieuwe stoelen ectetc. Heel leuk omdat samen te doen.

In het paasweekend kwam onze zoon met zijn vriendin terug uit Amerika en daarna hebben we heerlijk genoten van de brunch bij mijn ouders.

Ja en toen was de dag aangebroken, 29 maart, 50 jaar, wat een leeftijd.

Toen ik beneden kwam hingen er allemaal slingers met 50 jaar erop, wel foto’s van Sara, maar gelukkig geen pop. Dat zou ik echt vreselijk gevonden hebben en gelukkig hebben ze mij daarin gerespecteerd.

Overdag kwamen mijn ouders en schoonzusje met de kinderen spontaan langs.

‘Savonds werd ik mee ontvoerd naar restaurant de Toerist in Spaarndam waar ik ook met mijn 40 ste verjaardag gegeten had.foto gezin

Er was mij wel al een keer verklapt dat mijn familie een groepsapp gemaakt had met de naam: Ira 50 jaar, dus eigenlijk was ik een ietsie pietsie teleurgesteld dat er verder niks spannends gebeurde, want ik dacht: om alleen te bedenken dat we uiteten gaan daar hoeft toch geen app voor gemaakt te worden. Maarja dacht ik nog, ik ben zelf altijd de regelaar dus dat kan/mag ik ook niet terug verwachten.

Ik was dan ook compleet overdonderd toen ik vrijdag 1 april in de auto zat samen met Cheyenne naar het werk, met mijn werkkleren aan, laptop mee en ook een koffertje mee omdat ik na het werk door zou rijden naar Friesland voor een weekend, om daar de verjaardag te vieren van mijn vriendin Joyce die die dag ook 50 geworden is en daarvoor een prachtige villa gehuurd had om het met vrienden te vieren. Vlak voor de afslag naar het werk zei mijn dochter ineens, mam we gaan niet naar het werk.

Huh wat, wat zeg je nou. We hoorden op de radio dat er een grote file stond van Eindhoven tot Maastricht die zolang was dat het wel tot in de avond zou duren. Pff zei ze, daar moeten wij langs want ik neem je mee naar België.

Ik was even helemaal van mijn a propos, hoe kan dat nou ik moet toch gewoon werken en daarna ga ik toch gewoon naar Joyce toe. Nee, mam iedereen zit in het complot. Op je werk weet je baas ervan en je vriendin weet het ook, dat is wel jammer voor je mam dat je niet naar haar feestje kan gaan maar dit hadden we al in januari geregeld en het kon ook niet een ander weekend omdat oma en opa daarna naar Spanje gaan want die komen namelijk ook straks naar België toe samen met papa.

Ik moest echt even schakelen, ik merkte dat ik toch wel een controle freak ben want ik was de controle volledig even kwijt.

Hoe laat komt de rest dan aan in België? vroeg ik. Ik had het plan om eerst naar Maastricht met je rijden en dan te winkelen en te lunchen en dan door te rijden, zei Cheyenne, maar hoe dat nu gaat lopen met die file.

Nou zei ik dan wil ik graag onderweg toch even langs mijn vriendin in Hilversum rijden om haar te feliciteren. Dat ik haar feestje mis is wel ontzettend jammer maar gelukkig kan ik haar dan wel een persoonlijke knuffel geven.

Toen Cheyenne het over België had wist ik wel direct dat we naar Sy zouden gaan, dat is namelijk mijn favoriete plekje in de Belgische Ardennen. Nog nooit zijn de kinderen daarmee naartoe geweest. Mijn ouders 10 jaar geleden wel een keer. Wij zelf zijn er al een stuk of 8x geweest. Voor het eerst zijn we daar zo’n 12 jaar geleden geweest, het had ons toen direct betoverd.

Denk dat daar ook het idee is ontstaan om zelf een tweede huisje te hebben. Dat we voor Spanje gekozen hebben komt door het weer, maar ook door de basis dingen die beide plekken gemeen hebben en wat wij zo belangrijk vinden, de rust, de mooie omgeving en de gemoedelijkheid.

Ondertussen hoorden we dat het file bericht een 1 april grap was, daar waren we mooi ingetrapt. Als dit weekendje nu maar ook geen 1 april grap is spookte er door mijn hoofd.20160401_145943 Maar nee hoor we reden echt naar Maastricht en daar trakteerde mijn dochter mij op een lunch in een onwijs gaaf restaurant.20160401_132341

Om 17 uur kwamen we in België aan, vrijwel gelijk met mijn ouders en Lesley. Ze hadden een geweldig huisje gehuurd voor dit weekend.

Wat een gaaf huisje, allemaal oude elementen nog in het huis, precies waar ik zo van houd.20160402_114732

We dronken eerst een drankje in het daarnaast gelegen restaurant en we proosten op een gezellig verrassings weekend.20160402_114907

Ik vind het echt geweldig dat mijn familie mij zo om de tuin heeft weten te leiden, dit had ik echt niet verwacht. Om 21.30 s avonds kwamen Jairo en Daisy er ook nog bij, dus de verrassing was helemaal compleet.