Chey baalde als een stekker dat ze haar vlucht moest vervroegen, ze had graag meegegaan naar Sevilla, we wilden namelijk niet alleen de stad bezoeken maar er ook een nachtje slapen. Zeker de moeite waard als je een ticket boekt, om te kijken of het misschien goedkoper is om via Sevilla te vliegen, in ons geval hadden we een terugvlucht naar Amsterdam voor slechts €45.

We hadden een appartement geboekt met een huiskamer en 2 slaapkamers bij Tempa Museo, midden in het centrum, met een parkeerplek onder het hotel. We besloten bij aankomst direct de stad in te gaan en we liepen naar één van de mooiste plekjes van Sevilla. Plaza de España20140909_190322 Het is een plein die half rond loopt en er liggen gebouwen aan die nog steeds door de overheid gebruikt worden. Onderaan deze gebouwen bevinden zich tegelmozaïeken van de provinciën. Rondom vind je water, waar je met een bootje op kunt varen. Midden op het plein staat een prachtige grote fontein. Het is allemaal zo mooi afgewerkt met prachtige tegeltjes dat het werkelijk een genot is om te zien. Heel grapig op het tegeltje Malaga staat ook ons dorp, Villanueva de Tapia. Helemaal rechts boven.20140909_191131 Mijn ouders waren ook onder de indruk, het is even ietsje verder lopen, nog voorbij de universiteit, maar beslist de moeite waard. Daarna zijn we de oude joodse wijk ingelopen, vele leuke smalle straatjes, waar we natuurlijk heel veel toeristen winkeltjes in zijn gegaan op zoek naar iets moois. De mannen waren het helemaal zat en daarom gingen we maar ergens eten maar we komen hier morgen beslist terug. Na het eten liepen we langs de prachtig verlichtte kathedraal, een sprookje om hier te lopen avonds. Sevilla is the place to be, vind ik.20140909_222805