Na ruim 2 uur gewacht te hebben op Schiphol kwam mijn vader eindelijk door de deuren heen lopen. Een paar kilo lichter en een licht gebruind ontspannen koppie. Nee die zon was me echt te heet hoor, zat liever in de schaduw of binnen zei hij. Hoe was het zo helemaal alleen, vroeg ik. Nou prima zei hij, ik had mijn programma, mijn doel, deed elke dag wel wat, s avonds in bed bedacht ik wat ik de volgende dag ging doen. Overdag miste ik niemand, de avonden waren wel stil en miste ik het gezelschap van je moeder. Zal je het nog eens doen vroeg ik, zo alleen, waarom niet zei mijn vader stoer.

Maar blij dat ze waren dat ze elkaar weer zagen! Mijn vader had prachtige oorbellen gekocht voor mijn moeder, hij kwam na 4.5 week weer terug op haar verjaardag. Tijdens het etentje kwamen de stoere verhalen, over de wandeling die hij gemaakt had met de Iznajar walking group, het alleen uit eten bij restaurante Parajitos, de bezoekjes aan Malaga bij de Bricomart, het bestellen van het hek bij de smid en natuurlijk de grote klus, het kamertje afmaken. imageHelaas kwam hij net 10 tegels te kort, dus deze heeft hij besteld. Het achter wandje van de kamer is mooi grijs gemaakt, anders is het zo saai vond hij. Nou het is prachtig geworden hoor. Nog wel een andere spiegel kopen bij de wastafel en natuurlijk een mooi bed, iets aan de muur en een kast voor kleding en klaar is het slaapkamertje.image