Toen ik wakker werd om half 5 leek het net of ik maar een uurtje geslapen had, dit is echt te vroeg voor een avond mens zoals ik. Mijn broertje bracht ons om kwart over 5 naar Schiphol. De vlucht met Transavia verliep prima en om 10 uur landen we op Malaga Airport. Ons aanspreekpunt Shaney van advocatenkantoor Del Prado kwam ons om 11 uur bij de kiss and ride plek bij Salidas T3 ophalen met onze nieuwe auto, een grote Chrysler Voyager.

Op naar ons huis, slechts de weg richting Granada volgen tot je de afslag Villanueva de Tapia ziet, makkelijker kan niet. Na 20 minuten rijden kom je langs de Spaanse Torres stier in Casabermeja, daar gingen we ook tanken, we merkte dat de airco niet optimaal werkte en de raampjes gingen open, wat een prachtig landschap heb je hier ook. We reden langs de eerste Villanueva, de tweede, derde, vierde en de vijfde was die van ons.

Ineens deed onze nieuwe auto raar, het is een automaat, de versnelling bleef een beetje hangen, maar herstelde zich weer. We reden nu wat langzamer want we reden door het dorpje Salinas, we vertelde onze kinderen waar je de lege gasflessen kunt omruilen, ook dat er in dit dorpje veel leuke restaurantjes zitten, op de weg naar ons huis vind je ook 3 hotels. De eerste is Barcelo Bobadilla, daar slaapt de Spaanse koning 1x per jaar en daar kan je heel sjeik eten, het tweede hotel, Rural Carlos Astorga is een hotel naast een manege en het leuke van dit hotel is dat je er allerlei activiteiten kan boeken zoals, kano varen en met quads rijden. Het hotel wat het dichts bij ons huis ligt is hotel Paloma en daar kan je heel lekker Spaans/Italiaans eten voor een schappelijke prijs. Genoeg te doen en te eten dus op het platteland.

Toen we bij de afslag Archidona aankwamen begon er ineens een lampje te branden in onze auto, maar dat vergaten we snel want tussen de olijfbomen door zag je ons huis liggen pronken onderaan de voet van de berg Pedroso.

Wat groot riep Jairo, wat veel kamers, wat is het zwembad lekker helder ineens riep Cheyenne, de kinderen waren verrukt, maar ze zagen direct ook wel dat er nog heel veel werk verzet moet worden. Het huis, binnen en buiten, de tuin…..gewoon te veel om op te noemen.

We hadden natuurlijk al wat te stellen gehad met het zwembad dus ik was ook heel blij dat het water nu helder was.

Na een rondleiding door het huis was het lunch tijd en we reden naar Salinas en plofte neer buiten op terras bij Manolo om wat Tapas te eten.

Na de lunch moesten we aan de bak, er stond namelijk al een aanhanger klaar waar we heel veel rommel in kwijt konden, in een mum van tijd was de aanhanger vol, dat gaat snel met twee extra krachten.

Toen we na de gedane arbeid in het zwembad wilde springen bleek deze inmiddels vol te zitten met wespen, wel 50 dode lagen erin en ook wel 50 levende zoefde er langs de kant, nee hé een wespen plaag.

We belde de aannemer om de aanhanger op te halen en vroegen hem gelijk of hij iemand wist om de wespen te verdelgen, gelukkig had hij een telefoonnummer van Mark de wespen man.

Helaas kon Mark maandagochtend vroeg pas komen.Dan maar niet zwemmen maar eerst nog wat muurtjes verven en daarna boodschappen doen in Archidona bij de Mercadona. Na de boodschappen hebben we bij bar Central de voetbal wedstrijd Spanje-Frankrijk gekeken, en om 11 uur s avonds dronken we nog een wijntje buiten op ons terras. Het was me een dagje wel.