In Amerika wordt maar 1 kerstdag gevierd, trouwens in heel veel andere landen ook, Spanje bv, Nederland is een uitzondering maar vandaag zijn we in Amerika en gaan we het echt op z’n Amerikaans doen. Dus lekker over de top.We hadden kaartjes gekocht voor Disney, dit keer het Epcot gedeelte. Duur hoor die kaartjes $85 excl tax. Het was zoals verwacht erg druk.Epcot is eigenlijk meer voor de wat ouderen, je vindt er dan ook weinig attracties die snel gaan of eng zijn, het gaat allemaal wat meer over het leven, het ontstaan ervan en hoe we met het milieu omgaan. Verder zijn er een aantal landen vertegenwoordigd in het klein. Het is een mooi park maar eigenlijk hadden we toch beter een ander park kunnen kiezen, de andere parken zijn wat spectaculairder. Maar ondanks dat hebben we het toch wel erg naar ons zin gehad. De dag vloog om en voor we het wisten was het tijd voor ons kerst diner. We hadden gereserveerd bij de Mexicaan in het park, dit was een goede keuze we hadden geweldig uitzicht en heel erg lekker eten.Na het eten gingen we de progressie bijwonen voor de echte kerstbeleving. Er kwamen uit het niks wel 100 mensen van het zangkoor aanlopen met allemaal gele gewaden aan en die begonnen allemaal kerstliederen te zingen, daarna kwam er een bekende acteur, Blake Underwood het kerstverhaal voorlezen. Heel bijzonder allemaal, we hadden echt een kerst gevoel ondanks dat de tempertuur s’avonds nog zo’n 20 graden was.Na de samenzang gingen we rond de vijver staan en werd er een prachtig vuurwerk aangestoken. Kerst 2011 was geweldig!